Ρόκας: 2+2 κινήσεις με φόντο τη Δημόσια Πρόταση

Με 4 κινήσεις η διοίκηση της Ρόκας κτίζει την άμυνά της προκειμένου να αντιμετωπίσει την δημόσια πρόταση εξαγοράς που απηύθυνε η Ελληνική Τεχνοδομική Ενεργειακή προς τους μετόχους στα 5,30 ευρώ ανά μετοχή.

Ρόκας: 2+2 κινήσεις με φόντο τη Δημόσια Πρόταση
Με 4 κινήσεις η διοίκηση της Ρόκας κτίζει την άμυνά της προκειμένου να αντιμετωπίσει την δημόσια πρόταση εξαγοράς που απηύθυνε η Ελληνική Τεχνοδομική Ενεργειακή προς τους μετόχους στα 5,30 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, ο Ματθαίος Τρούλης καταλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εισηγμένης εταιρίας Ρόκας στη θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Ρόκα του Γεωργίου, ο οποίος παραμένει πρόεδρος της εταιρίας, ενώ αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο Γεώργιος Ρόκας του Χρήστου.

Παράλληλα, οι βασικοί μέτοχοι εξαγγέλουν αγορά μετοχών, η διοίκηση προσλαμβάνει ως συμβούλους την Εθνική και την Πειραιώς για την πρόταση της ΕΛΤΕΧ και, ταυτόχρονα, συγκαλεί γενική συνέλευση με θέμα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Ειδικότερα, την εκλογή του Ματθαίου Τρούλη του Ιωάννου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (εκτελεστικό μέλος), σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, Χρήστου Ρόκα του Γεωργίου, ο οποίος παραμένει στη θέση του προέδρου του Δ.Σ., και του Γεωργίου Ρόκα του Χρήστου στη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. (εκτελεστικό μέλος), αποφάσισε το Δ.Σ. της Ρόκας στη συνεδρίασή του στις 6 Αυγούστου.

Κατόπιν αυτού η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Ρόκας είναι η εξής:

* Χρήστος Γεωργίου Ρόκας: Πρόεδρος του Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος.

* Γεώργιος Χρήστου Ρόκας: Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος.

* Ματθαίος Ιωάννου Τρούλης: Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος.

* Αθανάσιος Γεωργίου Τσαντίλας: Εκτελεστικό Μέλος.

* Γεώργιος Ιωάννου Δεληγιάννης: Μη Εκτελεστικό Μέλος.

* Βασιλική Ιωάννου Χριστοδουλοπούλου: Εκτελεστικό Μέλος.

* Γεώργιος Εμμανουήλ Ανδρεάκης: Μη Εκτελεστικό Μέλος.

* Ανδρέας Αναστασίου Γκούφας: Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος.

* Ιωάννης Αποστόλου Τσελεγκούνης: Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος.

* Γεώργιος Μελετίου Ρόκας: Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Παράλληλα, το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 6ης Αυγούστου 2004 αποφάσισε να διορίσει στο πλαίσιο της διαδικασίας της Δημόσιας Πρότασης, που υποβλήθηκε στους μετόχους της από την εταιρία Ελληνική Τεχνοδομική Ενεργειακή στις 23 Ιουλίου 2004, την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους της.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η Ρόκας, προσκαλεί τους μετόχους της εταιρίας στην έκτακτη γενική συνέλευση που ορίστηκε για την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2004, με θέματα την έγκριση της αναπλήρωσης των μελών του Δ.Σ., την πρόσληψη νομικού συμβούλου, την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και την έκδοση μετατρέψιμου ή κοινού ομολογιακού δανείου.

Τέλος, οι Γεώργιος Δεληγιάννης, Χριστοδουλοπούλου Βασιλική, Χρήστος Ρόκας και Γεώργιος Ρόκας γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να προβούν σε αγορές μετοχών της εταιρίας για το χρονικό διάστημα από 16/8/2004 έως 30/9/2004 μέσω των Καραμανώφ ΧΑΕΠΕΥ, Fortius Finance και Σίγμα ΑΧΕΠΕΥ.

Και οι 4 μέτοχοι με επιστολές τους προς το Χ.Α. δηλώνουν ότι οι εν λόγω συναλλαγές σχετίζονται με τις επενδυτικές προθέσεις των υπολοίπων που ενεργούν συντονισμένα στις συγκεκριμένες και μόνο συναλλαγές.

Ειδικότερα:



* Ο Γεώργιος Δεληγιάννης (ποσοστό συμμετοχής - 0,582%) προτίθεται να αγοράσει μέχρι 50.000 τεμάχια, ήτοι 0,24% του συνόλου των κοινών μετοχών.

* Η κ. Χριστοδουλοπούλου Βασιλική (ποσοστό υφιστάμενης συμμετοχής - 3,146%) προτίθεται να αγοράσει μέχρι 50.000 τεμάχια, ήτοι του συνόλου των κοινών μετοχών.

* Ο Χρήστος Ρόκας (ποσοστό υφιστάμενης συμμετοχής - 19,208%) επιδιώκει την αγορά μέχρι 550.000 τεμάχια, ήτοι 2,67% του συνόλου των κοινών μετοχών.

* Ο Γεώργιος Ρόκας (ποσοστό υφιστάμενης συμμετοχής - 12,947%) προτίθεται να αγοράσει μέχρι 550.000 τεμάχια, ήτοι 2,67% του συνόλου των κοινών μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Τρούλης που προέρχεται από την PriceWaterhouse Coopers και χρημάτισε υπάλληλος της Ρόκας πριν το 1994 εξελέγη ως νέο μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας στη γενική συνέλευση της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v