Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Πειραιώς: Επιμένουν οι πληροφορίες για ΑΜΚ

Σε κατάσταση ετοιμότητας για την κίνηση των διαδικασιών αύξησης κεφαλαίου φέρουν επιμένουσες πληροφορίες, που δεν διαψεύδονται, την Τράπεζα Πειραιώς. Η επιβεβλημένη ΓΣ και τα σενάρια για δωρεάν μετοχές.

Τρ. Πειραιώς: Επιμένουν οι πληροφορίες για ΑΜΚ
Σε κατάσταση ετοιμότητας για την κίνηση των διαδικασιών αύξησης κεφαλαίου φέρουν επιμένουσες πληροφορίες, που δεν διαψεύδονται επισήμως, την Τράπεζα Πειραιώς.

Άλλες πληροφορίες, που αποτωπώνονται στη στήλη "Στρατηγικός Επενδυτής" της σημερινής Ελευθεροτυπίας, κάνουν λόγο για έκδοση ομολογιακού μετατρέψιμου σε μετοχές.

Παρά το γεγονός ότι οι φήμες κατέκλυσαν την αγορά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πιέζοντας την τιμή της μετοχής και ακολούθως τους υπόλοιπους τραπεζικούς δείκτες, η διοίκηση της Πειραιώς δεν προέβη μέχρι στιγμής σε επίσημο σχολιασμό.  

Σημειώνεται ότι χθες ο τίτλος υποχώρησε κατά 3,2% στα 3,93 ευρώ, διακινώντας 2.668.542 τεμάχια. Σήμερα, υποχωρεί έως 5% στα 3,73 ευρώ.

Η καθυστέρηση κάνει τις πληροφορίες να επιμένουν και στην αγορά πλέον δημιουργείται κοινή αίσθηση ότι η τράπεζα έχει αποφασίσει την κεφαλαιακή της ενίσχυση κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ και απομένει να οριστικοποιηθεί το timing της σύγκλησης της απαιτούμενης γενικής συνέλευσης.

Όπως έγραψε νωρίτερα το Euro2day, η σύγκληση γενικής συνέλευσης είναι απαραίτητη καθώς δεν υπάρχει εξουσιοδότηση της διοίκησης για αύξηση από το σώμα των μετόχων, ενώ απαιτείται και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, αφού η τιμή διάθεσης δεν μπορεί να υπολείπεται της ονομαστικής αξίας (4,77 ευρώ).

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο η απόφαση για μείωση της ονομαστικής τιμής μπορεί να ληφθεί στην ίδια συνέλευση με την αύξηση κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες της αγοράς κάνουν λόγο και για reverse split της μετοχής και για πρόβλεψη διανομής δωρεάν μετοχών, καθώς με τα κεφάλαια της φημολογούμενης αύξησης θα εξαγοραστούν οι προνομιούχες μετοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μεγαλομέτοχοι της Πειραιώς έχουν ολοκληρώσει την απαιτούμενη προεργασία για συμμετοχή στην αύξηση και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v