Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: "Πράσινο φως" για διαγραφή των μετοχών

Το "πράσινο φως" για διαγραφή των μετοχών της από το ΧΑ και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το ΔΣ της εταιρίας έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση της Vivartia, η οποία πραγματοποιήθηκε με απαρτία 98,53%.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Vivartia: Πράσινο φως για διαγραφή των μετοχών
Το "πράσινο φως" για διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 5 του Ν. 3371/2005, και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση της Vivartia, η οποία πραγματοποιήθηκε με απαρτία 98,53%.

Όπως αναφέρθηκε, όποιος από τους μετόχους επιθυμεί μπορεί να πουλήσει τις μετοχές του μέσω του χρηματιστηρίου με τιμή 12,56 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης, σημειώθηκε ότι η MIG έχει ανοιχτή εντολή αγοράς καθημερινά και αγοράζει όσες μετοχές υπάρχουν προς πώληση.

Η διαδικασία προβλέπει διαγραφή με βάση την απόφαση της συνέλευσης και έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία δεν αποκλείεται να ληφθεί μέσα σε έναν μήνα. Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, η απόφαση ελήφθη καθώς η διαγραφή των μετοχών της Vivartia θα οδηγήσει και στην εξάλειψη των δαπανών που συνοδεύονται με την παραμονή και τη διαπραγμάτευσή τους.

Πάντως, ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανέφερε: "Ο καιρός φέρνει γυρίσματα. Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει αύριο το πρωί επιμέρους εταιρίες κάποια στιγμή να θελήσει η MIG να τις ξαναβάλει και να μπουν με τον ίδιο ή και με διαφορετικό τρόπο μία-μία".

Τόνισε ακόμη πως "η δουλειά γίνεται είτε μέσα είτε έξω από το χρηματιστήριο και ίσως θα μας δοθεί κάποια στιγμή η δυνατότητα με άλλους τρόπους να ξαναμπούμε".

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα επενδυτικά βήματα, τόσο ο κ. Μαλαματίνας όσο και ο κ. Αρτινός απέφυγαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους, απλώς περιορίστηκαν στο να σημειώσουν πως "πάρα την κρίση συνεχίζουμε να επενδύουμε". Ειδικότερα, ο κ. Αρτινός τόνισε ότι σε περίοδο κρίσης η αποεπένδυση είναι το τελευταίο που κοιτάει κανείς. Γι' αυτό, όπως σημείωσε, ο όμιλος συνεχίζει να επενδύει. Ακόμα, επισήμανε πως "μέσα στην κρίση εμείς συνεχίζουμε να χτίζουμε τα εμπορικά μας σήματα ολόκληρου του ομίλου".

Συμπλήρωσε δε ότι η Vivartia "είναι μια εταιρία η οποία έχει μεγάλες ευκαιρίες και προκλήσεις όπως κάθε εταιρία αλλά και πάρα πολύ μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Πρωταρχικά στον ελληνικό χώρο, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το εξωτερικό".

Από την πλευρά του, ο κ. Μαλαματίνας τόνισε ότι στόχος είναι να γίνουν οι σωστές κινήσεις για να προστατεύσουν τα μερίδια αγοράς, τα οποία, όπως είπε, έχουν ενισχυθεί σε αρκετές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται σήμερα ο όμιλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v