Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιξε µε 3 δισ. ευρώ η διατραπεζική για ΕΤΕ

Δυναμική επιστροφή στη διατραπεζική αγορά επιχειρεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία, σύµφωνα µε πληροφορίες, έχει κλείσει ήδη τις πρώτες συµφωνίες χρηµατοδότησης 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα "Νέα".

Ανοιξε µε 3 δισ. ευρώ η διατραπεζική για ΕΤΕ
Δυναμική επιστροφή στη διατραπεζική αγορά επιχειρεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία, σύµφωνα µε πληροφορίες, έχει κλείσει ήδη τις πρώτες συµφωνίες χρηµατοδότησης 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα στα "Νέα".

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με φόντο την ισχυρή κεφαλαιακή θέση της Εθνικής η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω µε την επιτυχηµένη αύξηση µετοχικού κεφαλαίου κατά 1,8 δισ. ευρώ αλλά και τη σταδιακή βελτίωση της δηµοσιονοµικής κατάστασης της ελληνικής οικονοµίας, ο διευθύνων σύµβουλος της Εθνικής Τράπεζας Α. Ταµβακάκης έχει επιτύχει τον τελευταίο ενάµιση µήνα να ανοίξουν και πάλι οι πιστωτικές γραµµές για την Εθνική, συνοδεύοντας έτσι την κεφαλαιακή ενίσχυση από ουσιαστικές ενέσεις ρευστότητας.

Η διοίκηση της Εθνικής αποδίδει ιδιαίτερη σηµασία στην κεφαλαιακή επάρκεια -όπως είπε χθες ο κ. Ταµβακάκης, «η κεφαλαιακή επάρκεια είναι το πρώτο ζητούµενο». Επίσης διατύπωσε την εκτίµηση ότι «η διατραπεζική αγορά θα ανοίξει σταδιακά και σιγά σιγά ο καθένας, ανάλογα µε τις δυνάµεις του, θα αποκτήσει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές».

Όσον αφορά το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας, την πρώτη εβδοµάδα του Νοεµβρίου αναµένεται να οριστούν οι σύµβουλοι πώλησης του 20% της Finansbank µε στόχο την άντληση περίπου 1 δισ. ευρώ. Εν τω µεταξύ, συστάσεις διακράτησης διετών ελληνικών οµολόγων απηύθυνε στους πελάτες της η JΡ Μorgan, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι απίθανη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τα επόµενα δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v