Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Πτώση 63,1% στα κέρδη προ φόρων μητρικής

Οριακή αύξηση της τάξης του 1,76% παρουσίασαν τα προ φόρων κέρδη της Lamda Development στο α΄ εξάμηνο της χρήσης 2004, ενώ αντίθετα πτώση 63,1% κατέγραψαν τα αντίστοιχα μεγέθη της μητρικής για την ίδια περίοδο.

Lamda: Πτώση 63,1% στα κέρδη προ φόρων μητρικής
Οριακή αύξηση της τάξης του 1,76% παρουσίασαν τα προ φόρων κέρδη της Lamda Development στο α΄ εξάμηνο της χρήσης 2004, ενώ αντίθετα πτώση κατέγραψαν τα αντίστοιχα μεγέθη της μητρικής για την ίδια περίοδο.

Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη της Lamda Development σημείωσαν άνοδο στα 750.000 ευρώ έναντι του ποσού των 737.000 ευρώ στο α΄ εξάμηνο πέρυσι, σημειώνοντας οριακή αύξηση κατά 1,76%.

Αντίστοιχα, αύξηση σε ποσοστό 56,74% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας, ο οποίος ανήλθε στα 44.000 χιλ. ευρώ έναντι 28.072 χιλ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Επιπλέον, τα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης του α’ εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 9.118 χιλ. ευρώ, έναντι 8.792 χιλ. ευρώ πέρυσι.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης έχουν επιβαρυνθεί με αποσβέσεις αυξημένες κατά 37% έναντι των αποσβέσεων της αντίστοιχης περσινής περιόδου, γεγονός που επιβεβαιώνει την ομαλή εξέλιξη του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου εταιριών LAMDA Development.

Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων της μητρικής εταιρίας LAMDA Development περιορίστηκαν στα 723 χιλιάδες ευρώ έναντι 1.960 χιλιάδων ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2003, μειωμένα κατά 63,1%.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση των χρηματοοικονομικών εσόδων από αντίστοιχη μείωση των διαθεσίμων - λόγω ανάπτυξης του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας – και σε μικρότερο βαθμό από την αύξηση των εξόδων διοικητικής λειτουργίας.

Όσον αφορά στις θυγατρικές εταιρίες του ομίλου Lamda Development, και συγκεκριμένα στην Lamda Estate Development (100% συμμετοχή της LAMDA Development) τόσο τα μικτά αποτελέσματα εκμετάλλευσης όσο και ο κύκλος εργασιών της εταιρίας, σημείωσαν άνοδο με μεταβολή της τάξης του 25% και 1% αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην Lamda Prime Properties (100% συμμετοχή της LAMDA Development), επισημαίνεται ότι τα έσοδα από την πλήρη μίσθωση του Μεγάρου Cecil στο Κεφαλάρι, διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 2003, ενώ η κερδοφορία παρουσιάστηκε αυξημένη σε ποσοστό 22%.



Ακόμη, αναφορικά με την EFG Eurobank Properties (29,9% συμμετοχή της LAMDA Development), αύξηση σε ποσοστό 62% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων για το α’ εξάμηνο του 2004, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 2.746 χιλιάδες ευρώ, παρά τη μείωση κατά 2% που σημειώθηκε στον κύκλο εργασιών.

Εξάλλου, η Swissport LAMDA Hellas (50% συμμετοχή της LAMDA Development) εμφάνισε βελτίωση στα οικονομικά της στοιχεία κατά το α’ εξάμηνο του 2004, επιδεικνύοντας αύξηση της τάξης του 22% στον κύκλο εργασιών της και περιορισμό στις προ φόρων ζημιές κατά 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Η εξέλιξη αυτή, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι σημαντική για την εταιρία, καθώς είναι εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης παρά το ευαίσθητο περιβάλλον του τομέα των αερομεταφορών.

Όσον αφορά στην LAMDA Shipyards & Marine Services (75% συμμετοχή της LAMDA Development), αύξηση παρουσίασαν όλα τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας κατά το α΄ εξάμηνο του έτους, με αποτέλεσμα η κερδοφορία να διαμορφωθεί στα 1.004 χιλιάδες ευρώ έναντι ζημιών 55 χιλιάδων ευρώ (αύξηση 1.925%), ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρίας διαμορφώθηκε στα 19.269 χιλιάδες ευρώ, αυξημένος σε ποσοστό 188%.

Η LAMDA Hellix (85% συμμετοχή της LAMDA Development), εταιρία που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών outsourcing ειδικών κτιριακών υποδομών υψηλής τεχνολογίας αδιάλειπτης λειτουργίας (Mission Critical Facilities) για τη στέγαση & λειτουργία κρίσιμων συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (data center, disaster recovery, point of presence, switching centre) οργανισμών του δημοσίου, μεγάλων επιχειρήσεων όλων των κλάδων ή επιχειρήσεων του χώρου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Ενδεικτικό του πετυχημένου ξεκινήματος της εταιρίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποτελεί το γεγονός της κερδοφορίας κατά 121 χιλιάδες ευρώ από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της επί συνολικού κύκλου εργασιών 520 χιλιάδων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v