Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση online συμμάχου ο ΟΠΑΠ

Στην αναζήτηση του online συμμάχου του βρίσκεται ο ΟΠΑΠ, του οποίου διοίκηση πραγματοποιεί επαφές με περισσότερες από 8 εταιρίες, με στόχο να προετοιμαστεί για την επέκταση των δραστηριοτήτων του στο Διαδίκτυο.

Σε αναζήτηση online συμμάχου ο ΟΠΑΠ
Στην αναζήτηση του online συμμάχου του βρίσκεται ο ΟΠΑΠ, του οποίου η διοίκηση πραγματοποιεί επαφές με περισσότερες από 8 εταιρίες, με στόχο να προετοιμαστεί για την επέκταση των δραστηριοτήτων του στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, κ. Γ. Σπανουδάκη, στη "Ναυτεμπορική", η διοίκηση έχει πραγματοποιήσει επαφές και συζητήσεις με εταιρίες όπως οι Paddy Power, 888, Playtech, Bwin, Partygaming, G2, bet365, αλλά και με τον υφιστάμενο τεχνολογικό συνεργάτη της, την Intralot, για την επικείμενη επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο Διαδίκτυο από την επόμενη χρονιά, με την έναρξη της σχετικής αδειοδότησης από την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως εξήγησε ο κ. Σπανουδάκης, αυτήν τη στιγμή ο οργανισμός δεν μπορεί να προκαθορίσει το ύψος της επένδυσης που θα υλοποιηθεί για την online επέκτασή του, καθώς η συνεργασία με τον τεχνολογικό πάροχο που θα επιλέξει μπορεί να έχει τρεις διαφορετικές μορφές. Αρχικά, ο οργανισμός, δεδομένης της υψηλής ρευστότητάς του, εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς εταιρίας με εξειδίκευση στα διαδικτυακά παιχνίδια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σπανουδάκη, το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία από τις ελκυστικότερες αγορές στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών σε ολόκληρη την Ευρώπη, δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει ο ΟΠΑΠ σε joint venture με κάποια άλλη εταιρία, εξετάζοντας τη δυνατότητα ο νέος συνέταιρος να δώσει πρόσβαση σε κάποια άλλη μεγάλη αγορά.

Όπως αναφέρει η "Ναυτεμπορική", ένα άλλο σενάριο είναι να προχωρήσει ο ΟΠΑΠ σε μια απλή συνεργασία με κάποια από αυτές τις εταιρίες, επιλέγοντας την καλύτερη δυνατή τεχνολογική λύση για την online επέκταση, η οποία θα είναι απόλυτα συμβατή με τις υφιστάμενες λειτουργίες του οργανισμού.

Η τελική επιλογή του "συμμάχου", σημειώνει η εφημερίδα, θα γίνει αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το άνοιγμα της αγοράς στον τομέα του Διαδικτύου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του διαγωνισμού για την επιλογή του τεχνολογικού συνεργάτη για τις υφιστάμενες δραστηριότητες, ο κ. Σπανουδάκης εκτίμησε ότι πολύ σύντομα ο οργανισμός θα επιλέξει την εταιρία συμβούλων, η οποία θα πρέπει στις αρχές του 2011 να ετοιμάσει το τεύχος προκήρυξης του διαγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v