3Ε: Εντυπωσιακή αύξηση 76% στα κέρδη α΄ εξαμήνου

Εντυπωσιακή αύξηση 76% εμφάνισαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (με βάση τα ΔΛΠ) της Coca – Cola Τρία Έψιλον, διαμορφούμενα στα 85 εκατ. ευρώ από 48,4 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2003, ξεπερνώντας για μια ακόμη φορά τις προβλέψεις των αναλυτών που προέβλεπαν αύξηση της τάξεως του 46%.

3Ε: Εντυπωσιακή αύξηση 76% στα κέρδη α΄ εξαμήνου
Εντυπωσιακή αύξηση 76% εμφάνισαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (με βάση τα ΔΛΠ) της Coca – Cola Τρία Έψιλον, διαμορφούμενα στα 85 εκατ. ευρώ από 48,4 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2003, ξεπερνώντας για μια ακόμη φορά τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 6+1 μεγάλων χρηματιστηριακών (EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Εγνατία Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή, Marfin Analysis, Π&Κ και Σίγμα Χρηματιστηριακή) που παρουσίασε το euro2day.gr, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεως αναμενόταν να παρουσιάσουν αύξηση 46,2% στο πρώτο εξάμηνο, διαμορφούμενα στα 70,7 εκατ. ευρώ.

Ο όγκος των πωλήσεων στο εξεταζόμενο διάστημα παρουσίασε αύξηση 5,5%, καθώς έφτασε στα 683 εκατ. unit cases, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 12% διαμορφούμενα στα 365 εκατ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη της Coca-Cola Τρία Έψιλον παρουσιάζουν στο εξάμηνο βελτίωση 18%, καθώς έφτασαν στα 159 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2004, τα καθαρά κέρδη παρουσιάζουν 30% αύξηση διαμορφούμενα στα 97 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 75 εκατ. ευρώ του δεύτερου τριμήνου του 2003, με τα EBITDA να παρουσιάζουν 10% αύξηση, στα 253 εκατ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου της Coca – Cola Τρία Έψιλον στο δεύτερο τρίμηνο του 2003 διαμορφώθηκαν στα 144 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9% συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του 2003, ενώ ο όγκος των πωλήσεων παρουσιάζει 1,6% βελτίωση, καθώς έφτασε στα 383 εκατ. unit cases.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Coca – Cola Τρία Έψιλον, οι οικονομικές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου του έτους ήταν γενικά σύμφωνες με τους ετήσιους στόχους της εταιρίας παρά το χαμηλό όγκο πωλήσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η διοίκηση σημειώνει πως εξακολουθεί να πιστεύει στην επίτευξη του ανώτερου μισού των προηγουμένως ανακοινωθέντων ετήσιων στόχων της για την κερδοφορία, που αφορά σε αύξηση της τάξεως του 10%-12% για τα EBITDA, με τα EBIT να βελτιώνονται κατά 25%-30%.

Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη, η διοίκηση της Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεως αναφέρει πως προβλέπει καθαρά κέρδη ύψους 150 εκατ. ευρώ έναντι της προηγούμενης ανακοίνωσής για 140 - 150 εκατ. ευρώ.

Η Απόδοση Επενδεδυμένων Κεφαλαίων (ROIC) αναμένεται να βελτιωθεί κατά 125 μονάδες βάσης, σύμφωνα με τις προηγούμενες ανακοινώσεις της εταιρίας, η οποία εξακολουθεί να εξετάζει τον Mέσο Όρο Kόστους Kεφαλαίου (WACC), που εκτιμά ότι θα κυμανθεί από 9% έως 9,5%, ενώ παράλληλα αναμένει ο δείκτης ROIC να ξεπεράσει το WACC κατά τη διάρκεια του 2005.

Σχετικά με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σχολίασε:

”Η αποδεδειγμένη στρατηγική μας εξακολουθεί να αποφέρει σημαντική αύξηση στα έσοδα και τα κέρδη.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες από τις αγορές μας και τις δυσμενείς βραχυπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές μας ως αποτέλεσμα της ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η αποτελεσματική ενεργοποίηση της αγοράς μάς βοήθησε να επιτύχουμε αξιόπιστες επιδόσεις στον όγκο πωλήσεων.

Οι πρωτοβουλίες στην τιμολογιακή πολιτική, η συνεχιζόμενη έμφαση σε πιο κερδοφόρες συσκευασίες, ο έλεγχος του κόστους και η αποδοτική οικονομική διαχείριση συνεισέφεραν σε σημαντικά κέρδη.

Πιστεύουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν πως η στρατηγική και η διαχείρισή μας μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσουμε τις αποδόσεις μας υπό δύσκολες συνθήκες. Οι συνθήκες στο τρίτο τρίμηνο φαίνεται να βελτιώνονται στις περισσότερες από τις βασικές αγορές μας και αντίστοιχα αναμένουμε να επιτύχουμε τους ετήσιους οικονομικούς μας στόχους”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v