ΟΛΠ: Ok στη δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου

Το Δ.Σ. του Ο.Λ.Π ενέκρινε την εισήγηση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του Οργανισμού κ. Γιώργου Ανωμερίτη για τη δημιουργία του «Πάρκου Φωτοβολταϊκών Συστημάτων Ενέργειας» στο Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά.

ΟΛΠ: Ok στη δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π ενέκρινε την εισήγηση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του Οργανισμού κ. Γιώργου Ανωμερίτη για τη δημιουργία του «Πάρκου Φωτοβολταϊκών Συστημάτων Ενέργειας» στο Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά.

Το έργο αφορά την πρώτη φάση εγκατάστασης σε 9 από τα 21 κτίρια του Ο.Λ.Π. Α.Ε. συνολικής ισχύος 1,138 Mwp και αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική παρέμβαση στο Λιμάνι κόστους 3.749.187 €.

Το περιβαλλοντικό όφελος αντιστοιχεί σε μέση ετήσια μείωση εκπομπών CO2 ίση με 1249 τόνους CO2/έτος και αποτελεί τη βάση για την εγκατάσταση ηλεκτρικού πεδίου για την τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια των πλοίων κατά τον ελλιμενισμό τους στο λιμάνι.

Η συνολική επιφάνεια που θα καλυφθεί ανέρχεται σε 12.869 τ.μ. και το κόστος μέσης απόδοσης της επένδυσης είναι 24% έως 45% αναλόγως του χρηματοδοτικού σεναρίου, το οποίο σημαίνει επιστροφή κεφαλαίου από 2,6 έως 3,8 έτη.

Το έργο θα προκηρυχθεί σταδιακά κατά κτίριο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε πολλούς κατασκευαστές ηλιακών συστημάτων και σε πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Όπως έχει τονίσει κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, «το Λιμάνι του Πειραιά θα γίνει ένα πρότυπο ECOPORT, το πιο σημαντικό περιβαλλοντικό λιμάνι της Μεσογείου. Μαζί με την ανάπτυξη πρασίνου, την τροφοδοσία των ελλιμενισμένων πλοίων με ηλεκτρική ενέργεια, την εγκατάσταση ήδη και λειτουργία “Σταθμού Περιβαλλοντικών Μετρήσεων”, την ανακύκλωση και αντιρρύπανση, προχωράμε σε Ηλιακό Πάρκο Ενέργειας στον Εμπορικό Λιμένα εξοικονομώντας πόρους για τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. και εξυγίανση του περιβάλλοντος. Ένα ακόμα έργο του Επενδυτικού μας Προγράμματος 2010-2014 τίθεται σε τροχιά υλοποίησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v