Στην MARSH ΕΠΕ η ασφαλιστική κάλυψη του ΟΛΠ

Το Δ.Σ. του ΟΛΠ μετά από εισήγηση του Προέδρου και Διεθόνοντος Συμβούλου του κ. Γιώργου Ανωμερίτη ενέκρινε τη διενέργεια 3 διεθνών ανοικτών διαγωνισμών για την ασφαλιστική κάλυψη του ΟΛΠ. Προκρίθηκε η MARSH ΕΠΕ.

Στην MARSH ΕΠΕ η ασφαλιστική κάλυψη του ΟΛΠ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Πμετά από εισήγηση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του κ. Γιώργου Ανωμερίτη ενέκρινε τη διενέργεια 3 διεθνών ανοικτών διαγωνισμών για την ασφαλιστική κάλυψη του Ο.Λ.Π. (α) Περιουσιακών στοιχείων (β) γενικής αστικής και εργοδοτικής ευθύνης και (γ) οχημάτων και αυτοκινούμενων μηχανημάτων έργου.

Όπως είναι γνωστό μετά τις συνθήκες εμπλοκής σε εταιρείες οι οποίες απώλεσαν την ασφαλιστική αξιοπιστία τους και ήρθη η άδεια λειτουργίας τους, ο Ο.Λ.Π. προχώρησε με ανοιχτό διαγωνισμό στην επιλογή αναγνωρισμένης εταιρείας μέλους του Ελληνικού συνδέσμου μεσιτών ασφαλίσεων.

Η εταιρεία η οποία επελέγη ήταν η MARSH Ε.Π.Ε. Μεσίτες Ασφαλίσεων.

Αφού επελύθη το άμεσο πρόβλημα της ασφαλιστικής κάλυψης των περιουσιακών στοιχείων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. μέσω – για πρώτη φορά - κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών, όπως η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, PHOENIX GROURAMA, ALLIANZ και GENERALI, και αφού καταγράφηκαν και αναλύθηκαν τα δεδομένα, σχεδιάσθηκαν νέα ασφαλιστικά προγράμματα για τα χαρακτηριστικά του Οργανισμού.

Τα προγράμματα αυτά μέσω του νέου διεθνούς διαγωνισμού καλύπτουν πλήρως τον Ο.Λ.Π. Α.Ε., τους χρήστες και πελάτες του με συνολικά όρια κάλυψης, τα οποία προβλέπονται από την αγορά. Μέχρι την κατακύρωση των αποτελεσμάτων των διεθνών διαγωνισμών παρατείνεται η ισχύς των υπαρχόντων ασφαλιστικών συμβολαίων.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιώργος Ανωμερίτης – πρώην Γενικός Γραμματέας όλων των Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών – «με πλήρη διαφάνεια και με κατανομή του ασφαλιστικού κινδύνου καλύπτονται πλήρως οι κίνδυνοι των στοιχείων του Ο.Λ.Π, ελαχιστοποιώντας το κόστος και μεγεθύνοντας το όφελος για τον Ο.Λ.Π. Η συμφωνία τριετούς ασφάλισης κινδύνων με ετησίως ανανεωμένα συμβόλαια μέσω ανοικτών διεθνών διαγωνισμών και με τη βοήθεια ανεξάρτητου μεγάλου οίκου ασφαλιστικών υπηρεσιών εξειδικευμένου σε θέματα λιμενικών εγκαταστάσεων αποτελεί ένα μεγάλο και ουσιαστικό βήμα για την αναζήτηση του βέλτιστου αποτελέσματος εξασφάλισης των ασφαλιστικών συμφερόντων της Ο.Λ.Π. Α.Ε. μέσα από τη μείωση του Συνολικού Κόστους Κινδύνου. Η διαδικασία που επελέγη, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα εκσυγχρονισμού του Ο.Λ.Π. Α.Ε.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v