Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Κέρδη 25,7 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

Με κέρδη 25.735.229 ευρώ σε ενοποιημένη βάση (μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας) και 25.379.504 ευρώ σε ατομική βάση έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2004 η Marfin Financial Group. Πώς σχολιάζουν τα αποτελέσματα ο πρόεδρος της MFG, Μ. Ξανθάκης, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρείας, Α. Βγενόπουλος.

MFG: Κέρδη 25,7 εκατ.  ευρώ στο εξάμηνο
Με κέρδη 25.735.229 ευρώ σε ενοποιημένη βάση (μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας) και 25.379.504 ευρώ σε ατομική βάση έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2004 η Marfin Financial Group.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρία είχε κέρδη από εισπραχθέντα μερίσματα από τις θυγατρικές της ύψους 3.470.666 ευρώ, τα οποία λόγω των αρχών ενοποίησης αύξησαν απ’ ευθείας τα ίδια κεφάλαιά της.

Η Marfin Financial Group πέτυχε την ως άνω κερδοφορία από την επιτυχή αξιοποίηση των συμμετοχών της αλλά και των υψηλών διαθεσίμων της, ενώ στην τελευταία του φάση βρίσκεται το σχέδιο της κεφαλαιακής αναδιοργάνωσης της εταιρείας με το reverse split της μετοχής (6,7 υφιστάμενες μετοχές προς 1 νέα) που θα ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας του α’ εξαμήνου του 2004 ο πρόεδρος της Marfin Financial Group κ. Μ. Ξανθάκης δήλωσε ότι ”είναι πλέον βέβαιο ότι η θετική πορεία της εταιρείας θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε την υψηλή μερισματική πολιτική που έχουμε υποσχεθεί στους μετόχους μας, ενώ παράλληλα χτίζονται πολύ στέρεες βάσεις και για την υλοποίηση των μεσομακροπρόθεσμων σχεδίων μας”.

Εξάλλου ο πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρείας κ. Α. Βγενόπουλος δήλωσε πως ”είναι σημαντικό ότι αυτά τα αποτελέσματα της Marfin Financial Group επιτυγχάνονται σε μια περίοδο όπου πρώτες μας προτεραιότητες είναι η ολοκλήρωση της οργανωτικής και κεφαλαιακής αναδιοργάνωσης του Ομίλου, καθώς και η αποφυγή αναλήψεως σημαντικών κινδύνων εν όψει της αστάθειας και της αβεβαιότητας που επικρατούν τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον”.

Η Marfin Financial Group είναι εταιρία συμμετοχών και επενδύσεων στον τραπεζικό και τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό χώρο και οι δύο βασικές θυγατρικές της είναι η Marfin Bank, τράπεζα εξειδικευμένη στο Private Banking και το Asset Management, και η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, τράπεζα εξειδικευμένη στο Investment Banking και τη διεκπεραίωση συναλλαγών στην ελληνική και τις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Marfin Financial Group (ticker MRFKO) συμμετέχει από 1ης Ιουνίου στον δείκτη FTSE-40 και σήμερα έχει στάθμιση 3,4%, που είναι η όγδοη καλύτερη μεταξύ των 40 μετοχών που συμπεριλαμβάνονται στον δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v