Μνημόνιο συνεργασίας ΟΛΠ-Αρχής Λιμένων Κύπρου

Ολοκληρώθηκε η επίσημη διήμερη επίσκεψη του Προέδρου κ. Γιώργου Ανωμερίτη και της αντιπροσωπείας του Ο.Λ.Π. στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Μνημόνιο συνεργασίας ΟΛΠ-Αρχής Λιμένων Κύπρου
Ολοκληρώθηκε η επίσημη διήμερη επίσκεψη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιώργου Ανωμερίτη και της αντιπροσωπείας του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υπογράφτηκε μεταξύ Αρχής Λιμένων Κύπρου και Ο.Λ.Π. Α.Ε. Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜΟU), ενώ κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας των δύο πλευρών παρευρέθη και είχε συνεργασία με τις δύο πλευρές η Υπουργός Επικοινωνιών και Έργων της Δημοκρατίας της Κύπρου κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλή.

O Πρόεδρος και η Αντιπροσωπεία του Ο.Λ.Π. Α.Ε. επισκέφθηκαν τα Λιμάνια της Λάρνακας και της Λεμεσού και είχαν ενημερωτικές συνεργασίες με τις διοικήσεις των Λιμένων, ιδιαίτερα για θέματα εμπορικής και τουριστικής συνεργασίας.

Το θέμα των υποδομών και ανωδομών, καθώς και επενδυτικές συνεργασίες των δύο πλευρών, αποτέλεσαν το αντικείμενο εργασιών της δεύτερης ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Αρχή Λιμένων Κύπρου διοργάνωσε στο Κάστρο της Λάρνακας ειδική πολιτιστική βραδυά κατά την οποία παρουσιάστηκε η λογοτεχνική και ποιητική δουλειά του Γιώργου Ανωμερίτη, στον οποίο απονεμήθηκε τιμιτική πλακέτα. Κύριοι ομιλητές υπήρξαν ο τ. Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Βάσος Λυσαρίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Δημοκρατίας κ. Τίμος Χροστοφίδης και ο καθηγητής Πανεπιστημίου και τ. Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Γιώργος Γεωργής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο λογοτεχνικό έργο του Γιώργου Ανωμερίτη, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημαντικότητα του ποιητικού του έργου, ποιήματα του οποίου όπως τόνισε ο καθηγητής κ. Γ. Γεωργής «θα πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία».

Η πολιτιστική βραδυά ολοκληρώθηκε με ομιλία του τιμώμενου κ. Γιώργου Ανωμερίτη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση ποίησης και πολιτικής μέσα από την υπέρβαση της καθημερινής πραγματικότητας, με εργαλείο αναφοράς μια σύμμεικτη γλώσσα εννοιών και λέξεων που παράγουν εικόνες και όχι απλά έννοιες εξυπηρέτησης και διαχείρησης εξουσιών. Η πολιτιστική βραδυά έκλεισε με μουσική και χορωδιακή εκτέλεση έργων ελληνικής και κυπριακής μουσικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v