Verbund: Με πρόστιμο 3 εκατ. απειλεί η ΡΑΕ

Mε πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τα 3 εκατ. ευρώ και ανάκληση αδείας απειλεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας την εταιρία εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας Verbund, διότι παραβίασε τους όρους της άδειάς της.

Verbund: Με πρόστιμο 3 εκατ. απειλεί η ΡΑΕ
Mε πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τα 3 εκατ. ευρώ και ανάκληση αδείας απειλεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας την εταιρία εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας Verbund, διότι παραβίασε τους όρους της άδειάς της και επίσης γιατί με το αιτιολογικό πως αμφισβητεί τη νομιμότητα των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας δεν αποδίδει τις χρεώσεις για ΥΚΩ στον ΔΕΣΜΗΕ.

Η ΡΑΕ αποφάσισε να καλέσει σε απολογία στις 20 Οκτωβρίου 2010 την εταιρία προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις της για το θέμα το οποίο εμφανίστηκε έπειτα από καταγγελία του ΔΕΣΜΗΕ και αφού είχε προηγηθεί εξώδικό του προς την εταιρία.

Η ΡΑΕ στην απόφασή της υπενθυμίζει ότι με το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος έπειτα από ακρόαση των ενδιαφερομένων μπορεί να επιβάλει σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης, πρόστιμο από 150.000 ευρώ έως 3.000.000 ευρώ, ενώ η επιβολή χρηματικού προστίμου δεν αποκλείει την επιβολή, για την ίδια παράβαση, άλλων διοικητικών κυρώσεων. Επίσης, ''σε περιπτώσεις συστηματικής και κατ' επανάληψιν παραβίασης του νομοθετικού πλαισίου και των όρων, σύμφωνα με τους οποίους χορηγούνται οι προβλεπόμενες από τον νόμο αυτόν άδειες, ο υπουργός Ανάπτυξης, έπειτα από γνώμη της ΡΑΕ, μπορεί να ανακαλεί τις άδειες αυτές και η ανάκληση μπορεί να επιβάλλεται παράλληλα με την επιβολή προστίμου".

Μετά την εξώδικη απάντηση-πρόσκληση, με την οποία ο ΔΕΣΜΗΕ καλούσε την εταιρία να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες, μέχρι τις 27 Αυγούστου 2010, οφειλές της προς τον ίδιο, οι οποίες είχαν προκύψει λόγω της δραστηριότητάς της ως προμηθεύτριας ηλεκτρικής ενέργειας και της συμμετοχής της στο σύστημα συναλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας, τάσσοντάς της προθεσμία εξόφλησης αυτών, η εταιρία προχώρησε στην εξόφληση μέρους των οφειλών της, ύψους 2.536.575,32 ευρώ, με αποτέλεσμα την 3η Σεπτεμβρίου 2010 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της, λαμβανομένων υπόψη και τιμολογίων που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα και απαιτητά μετά την 6η Αυγούστου 2010, να ανέρχονται σε 4.859.730,29 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v