Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανανέωσαν Nova Forthnet και Superleague

Από τα κανάλια της Nova Forthnet θα συνεχίσουν έως το 2014 να βλέπουν τους αγώνες ελληνικού πρωταθλήματος οι φίλαθλοι, καθώς η Nova Forthnet και η Superleague συμφώνησαν το απόγευμα της Τρίτης με συνοπτικές διαδικασίες.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Ανανέωσαν Nova Forthnet και Superleague
Από τα κανάλια της Nova Forthnet θα συνεχίσουν έως το 2014 να βλέπουν τους αγώνες ελληνικού πρωταθλήματος οι φίλαθλοι, καθώς η Nova Forthnet και η Superleague συμφώνησαν το απόγευμα της Τρίτης με συνοπτικές διαδικασίες για την ανανέωση της μεταξύ τους σύμβασης η οποία έληγε το 2012.

Για τους αγώνες του 2013 και του 2014 η Nova Forthnet θα καταβάλει στη Superleague συνολικό ποσό 90 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο επιμερίζεται σε 43 εκατομμύρια για την πρώτη χρονιά και 47 εκατομμύρια ευρώ για τη δεύτερη χρονιά.

Στη συμφωνία των δύο πλευρών δεν περιλαμβάνονται οι εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, που έχουν συμφωνία με την ΕΡΤ η οποία λήγει τον επόμενο χρόνο.
 
Ο πρόεδρος της Superleague κ. Βαγγέλης Μαρινάκης σε δήλωσή του τόνισε πως δεν συζητήθηκε το θέμα ένταξης του Ολυμπιακού στην κεντρική διαχείριση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία των δύο πλευρών υπάρχει ρήτρα ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης του ποσού αν ενταχθούν στην κεντρική διαχείριση οι αγώνες των δύο ομάδων.

Η ηγεμονική προσφορά της Nova Forthnet προς τη Superleague για επέκταση της υπάρχουσας συμφωνίας δεν άφησε πολλά περιθώρια προκειμένου να αμφισβητηθεί η ισχυρή θέση της στην αγορά της συνοδρομητικής τηλεόρασης. Το συνολικό αντίτιμο της σύμβασης για τα τέσσερα επόμενα χρόνια θα ανέλθει στα 176 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η Forthnet Nova θα αναλάβει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του αγώνα 4ης επιλογής που μετέδιδε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Superleague: θα διεκδικήσει έσοδα από το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Να σημειώσουμε ακόμη ότι το διοικητικό συμβούλιο της Superleague κατά τη συνεδρίασή του αποφάσισε επίσης να σταλεί στον υπουργό Οικονομικών επιστολή διεκδικώντας την απόδοση στη Σούπερ Λίγκα ποσοστού 10% επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της ΟΠΑΠ Α.Ε. από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ καθώς και την απόδοση ποσοστού επί των χρημάτων που θα καταβάλλουν νέες εταιρίες οι οποίες θέλουν να λειτουργήσουν στη χώρα μας με ελληνικούς αγώνες στοιχήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v