Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bουρλούμης: Μείωση προσωπικού με ευπρεπείς όρους

"Ο ΟΤΕ χρειάζεται μια γενναία μείωση προσωπικού, όχι με τους όρους που έγινε η εθελούσια το 2005 αλλά με ευπρεπείς όρους, για να επιτύχει μείωση του κόστους", τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης πριν από λίγο.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Bουρλούμης: Μείωση προσωπικού με ευπρεπείς όρους
ΟΤΕ χρειάζεται μια γενναία μείωση προσωπικού, όχι με τους όρους που έγινε η εθελούσια το 2005 αλλά με ευπρεπείς όρους, για να επιτύχει μείωση του κόστους.

Υπάρχουν όμως νόμοι και συλλογικές συμβάσεις που διέπουν το νομικό καθεστώς του ΟΤΕ και δεν μας επιτρέπει να κάνουμε απολύσεις, εκτός αν συμφωνήσει η ΟΜΕ- ΟΤΕ", τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης στη διάρκεια γεύματος εργασίας.

Η μείωση πρέπει να γίνει μέσα στην επόμενη διετία, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να παγώσουν οι αυξήσεις των μισθών και οι ωριμάνσεις των χρονοεπιδομάτων, για να μπορέσει η εταιρεία να σταθεί στα πόδια της.

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Οργανισμού δεν τίθεται ηθικό θέμα σε ότι αφορά τις δυο εκκρεμείς διώξεις εναντίον του, καθώς, οι υποθέσεις βρίσκονται στην Δικαιοσύνη και θα πρέπει να αναμένεται η απόφασή της.
 
Αναφερόμενος στην επένδυση του ΟΤΕ στην Σερβία, ο κ. Βουρλούμης τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει στην πώληση του 20% που κατέχει ο Οργανισμός στην Telecom Serbia αφού σε διαφορετική περίπτωση θα εγκλωβιστεί και δεν θα καταφέρει να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή του.

Μάλιστα, σημείωσε ότι το ποσό που θα εισπράξει θα πρέπει να το κατευθύνει στην ανάπτυξη δικτύο οπτικής ίνας που σχεδιάζει.

Λάβρος, εναντίον της έκτακτης εισφοράς, εμφανίστηκε ο κ. Βουρλούμης, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε, ότι αν συνεχιστεί για πολύ καιρό η αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα για να συντηρείτε ο Δημόσιος αυτό θα φέρει πολλούς κλειδωνισμούς.
 
Δεν υπάρχει τίποτα πίσω από την πτώση της μετοχής εκτός από την γενικότερη κατάσταση που αντικατοπτρίζει την έλλειψη εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας, είπε ο πρόεδρος του ΟΤΕ τονίζοντας παράλληλα, ότι η μετοχή είναι η καταπληκτικότερη ευκαιρία που υπάρχει σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο. Πάντως, έσπευσε να τονίσει ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσει για μέρισμα για την χρήση του 2010.

Η αγορά φωνής θα έπρεπε να έχει απελευθερωθεί γιατί υπάρχει ανταγωνισμός, δήλωσε ο κ. Βουρλούμης καταφερόμενος εναντίον της ΕΕΤΤ, η οποία όπως είπε υποχρεώνει τον ΟΤΕ σε απώλεια μεριδίου λόγω της διαφοράς τιμής που του επιβάλλει. Ερωτηθείς για την αγορά VDSL, ο κ. Βουρλούμης είπε ότι θα ήταν τραγικό λάθος να επιβληθεί ρύθμιση πριν ακόμη αναπτυχθεί το δίκτυο.

Τέλος, σε λίγα λεπτά ο πρόεδρος του ΟΤΕ αναμένεται να τοποθετηθεί για το μέλλον του στον Οργανισμό.

Δηλώσεις Π. Βουρλούμη για αποχώρηση

Την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη διοίκηση του ΟΤΕ εξέφρασε ο πρόεδρος και CEO του Οργανισμού κ. Π. Βουρλούμης, στο πλαίσιο συνάντησης με τους δημοσιογράφους.

«Θέλω πάρα πολύ να αποχωρήσω, όχι μόνο για προσωπικούς λόγους αλλά και για τον ΟΤΕ. Μεταβατικές καταστάσεις που παρατραβάνε είναι πάρα πολύ βλαβερές. Εύχομαι και ελπίζω γρήγορα να βρεθεί κάποια λύση γιατί η κατάσταση αυτή δεν είναι καλή για την εταιρία. Έως το τέλος του έτους θα επιθυμούσα να αποχωρήσω», είπε ο κ. Βουρλούμης, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, έναντι της γνωστής εδώ και καιρό επιθυμίας του δημοσίου να προχωρήσει στην αντικατάσταση της υφιστάμενης διοίκησης του ΟΤΕ απομακρύνοντάς τον από το τιμόνι του Οργανισμού.

Κληθείς να σχολιάσει τις επιλογές των προσώπων του δημοσίου για το ΔΣ του ΟΤΕ, ο κ. Βουρλούμης αναφέρθηκε στον καθηγητή κ. Μπλέτσα και το ενδεχόμενο να είναι αυτός ο αντικαταστάτης του.

«Έχω εντυπωσιαστεί από τον κ. Μπλέτσα, που ξέρει από τεχνολογία και είναι πολύτιμος στο ΔΑ του ΟΤΕ», σημείωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v