Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Η Μέτκα μειοδότης για το έργο στην Πτολεμαϊδα

Την κοινοπραξία των Μέτκα-Alstom κήρυξε μειοδότη του διαγωνισμού το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στη σημερινή του συνεδρίαση, για την εγκατάσταση φίλτρων σε 4 από τις 5 μονάδες του Αγίου Δημητρίου στην Πτολεμαϊδα.

ΔΕΗ: Η Μέτκα μειοδότης για το έργο στην Πτολεμαϊδα
Η κοινοπραξία Μέτκα-Alstom αναδείχθηκε μειοδότης στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για την εγκατάσταση φίλτρων στις 4 από τις 5 μονάδες του Αγίου Δημητρίου στην Πτολεμαϊδα.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ σε σημερινή του συνεδρίαση, έκρινε αποδεκτή σχετική εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Σ. Νέζη, υπό την προϋπόθεση της έναρξης διαπραγματεύσεων για περαιτέρω μείωση του τιμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά της κοινοπραξίας αναφέρεται σε τίμημα 134.005.132 ευρώ, έναντι προϋπολογισμού της ΔΕΗ 115 εκατ. ευρώ.

Δεύτερος μειοδότης εμφανίζεται κοινοπραξία στην οποία μετέχει η εταιρία Τέρνα, η προσφορά της οποίας ανέρχεται σε τίμημα ύψους 137.934.441 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω κοινοπραξία στο στάδιο της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών, υπέβαλλε ένσταση με το αίτημα να μην γίνει αποδεκτή η προσφορά της Μέτκα-Alstom, με το επιχείρημα της μη συμβατότητας τεχνικού εξοπλισμού με τις προδιαγραφές της προκήρυξης.

Αν και η ένσταση δεν έγινε αποδεκτή από την επιτροπή, στο σημερινό δ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκαν προτάσεις με αφορμή την ένσταση για ακύρωση του διαγωνισμού, οι οποίες μειοψήφισαν.

Η διαμάχη πάντως εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλέσει δυστοκία στην περαιτέρω εξέλιξη του διαγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v