Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκαίνια για το Hygeia Hospital στην Αλβανία

Την κορδέλα του Hygeia Hospital, της μεγαλύτερης επένδυσης που διενεργήθηκε ποτέ στον τομέα της υγείας στην Αλβανία, έκοψε ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Σαλί Μπερίσα. Τι δήλωσε ο Α. Βγενόπουλος.

Εγκαίνια για το Hygeia Hospital στην Αλβανία
Την κορδέλα του Hygeia Hospital, της μεγαλύτερης επένδυσης που διενεργήθηκε ποτέ στον τομέα της υγείας στην Αλβανία, έκοψε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Σαλί Μπερίσα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του νέου νοσοκομείου του ομίλου Υγεία χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα του, καθώς στα Τίρανα λειτουργεί πλέον η πιο σύγχρονη κλινική των Βαλκανίων.

Ανέφερε δε ότι η Αλβανία κερδίζει μέσω επενδύσεων όπως αυτή του ομίλου Υγεία αλλά και η πρόσφατη του ομίλου Τιτάν, που αποτελούν έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης από τις αγορές προς τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της MIG και αντιπρόεδρος του ομίλου Υγεία κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, αφού δήλωσε υπερήφανος για την επένδυση, χαρακτήρισε την Αλβανία «φιλική» χώρα για επενδύσεις.

Ο κ. Βγενόπουλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και την αλβανική κυβέρνηση για την υποστήριξη που παρείχαν σε όλα τα στάδια της επένδυσης ώστε να ολοκληρωθεί με ταχύτατες διαδικασίες το νοσοκομείο Hygeia Hospital Tirana, επένδυση συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ.

«Εδώ νιώθουμε σαν το δεύτερο σπίτι μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε και την ελληνική κυβέρνηση για την ενθάρρυνση διεθνών επενδύσεων από πλευράς ελληνικών επιχειρήσεων.

Το Hygeia Hospital ξεκίνησε τη λειτουργία του με αρχική δυναμικότητα περίπου 120 κλινών, διαθέτοντας γενικό νοσοκομείο, παιδιατρική κλινική και μαιευτική κλινική και καλύπτοντας όλα τα περιστατικά από τη διάγνωση έως τη θεραπεία τους.

Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι τους επόμενους μήνες ο βαθμός απασχόλησης των κλινών του θα φτάσει και πιθανότατα θα ξεπεράσει το 45%, που ισοδυναμεί με εκτίμηση τζίρου της τάξης των 17 εκατ. ευρώ.

Η κατά 100% θυγατρική του Υγεία αναμένεται να εμφανίσει θετικό EBITDA εντός του 2011, ενώ από τα τέλη του προσεχούς Νοεμβρίου εκτιμάται ότι τα έσοδά της θα καλύπτουν πλήρως τις δαπάνες μισθοδοσίας.

Το νοσοκομείο λειτουργεί πιλοτικά εδώ και μερικούς μήνες και έχουν ήδη διενεργηθεί αρκετές σημαντικές παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων 11 επεμβάσεις καρδιάς από Έλληνες γιατρούς.

Οι χρεώσεις νοσηλίων στο τμήμα γενικής κλινικής είναι κατά 50% χαμηλότερες αυτών της μητρικής, ενώ στα μαιευτικά περιστατικά είναι περίπου κατά 25% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες χρεώσεις στο Μητέρα και στο Λητώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v