Τα νέα τιμολόγια του ΟΛΠ- Αμετάβλητα σε ακτοπλοΐα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ανακοίνωσε σήμερα τα νέα τιμολόγια. Ειδικότερα, διατηρεί αμετάβλητα τα τιμολόγια σε ακτοπλοΐα - κρουαζιέρα έως την 1η/4/2011 και τα τιμολόγια του ΣΕΜΠΟ και του car terminal έως 31/12/2010.

Τα νέα τιμολόγια του ΟΛΠ- Αμετάβλητα σε ακτοπλοΐα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ανακοίνωσε σήμερα τα νέα τιμολόγια. Ειδικότερα, διατηρεί αμετάβλητα τα τιμολόγια σε ακτοπλοΐα - κρουαζιέρα έως την 1η/4/2011 και τα τιμολόγια του ΣΕΜΠΟ και του car terminal μέχρι το τέλος του 2010.

Αναλυτικότερα, τους νέους σύγχρονους Κανονισμούς Λειτουργίας όλων των τομέων δραστηριοτήτων του ΟΛΠ ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου κ. Γιώργου Ανωμερίτη και Απόφαση του Συμβουλίου Διεύθυνσης του Οργανισμού. Οι νέοι Κανονισμοί αποτελούν αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας των Υπηρεσιών του ΟΛΠ και των Επαγγελματικών Φορέων, που λειτουργούν στο Λιμάνι, ώστε να βελτιωθούν οι τρόποι συνεργασίας και να προσφερθούν στους πελάτες του Οργανισμού νέες ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης τα νέα Τιμολόγια του ΟΛΠ. Όπως είναι γνωστό τα τιμολόγια όλων των προσφερόμενων υπηρεσιών παρέμεναν χωρίς αυξήσεις (παγωμένα) καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010, κατά το οποίο έτος ίσχυαν οι τιμολογήσεις της 01.01.2009.

Βάσει των νέων τιμολογίων του ΟΛΠ:

1. Παραμένουν για την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα τα τιμολόγια ως έχουν μέχρι την 1η Απριλίου 2011. Επί πλέον επί των δρομολογίων των άγονων γραμμών θα παρέχεται έκπτωση 50% και επί των δικαιωμάτων πολύτεκνων και ΑΜΕΑ έκπτωση 100%.

Ειδικά για τα κρουαζιερόπλοια θα παρέχεται έκπτωση 30% για την περίοδο Δεκεμβρίου – Μαρτίου. Σημειωτέον ότι τα τιμολόγια κρουαζιέρας στον Πειραιά είναι μεσοσταθμικά κατά 55% χαμηλότερα όλων των ευρωπαϊκών μεσογειακών λιμανιών.

2. Τα τιμολόγια προσόρμισης των εμπορικών πλοίων αυξάνονται μόνο κατά την τιμαριθμική κλίμακα του 2010 (όχι αθροιστικά με εκείνη του 2009).

3. Στον χώρο των δεξαμενισμών τα νέα τιμολόγια αυξάνονται μεσοσταθμικά κατά 9,8%, μέσα από ένα σύστημα αυξήσεων και απαλλαγών, για τα οποία υπάρχει συμφωνία.

4. Τα τιμολόγια στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων παραμένουν μέχρι το τέλος του έτους σταθερά, παρά τις σημαντικές ποιοτικές βελτιώσεις στην παροχή υπηρεσιών και

5. Τα τιμολόγια του car terminal παραμένουν σταθερά μέχρι 31.12.2010, οπότε και θα αυξηθούν μεσοσταθμικά κατά 5,7% λόγω παροχής και νέων υπηρεσιών.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης: “Ο ΟΛΠ συνεχίζει στην ουσία την πολιτική που είχε χαράξει για το 2010, αντιλαμβανόμενος τις οικονομικές δυσκολίες των επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργούν στο λιμάνι του Πειραιά. Κυρίαρχος στόχος των πολιτικών μας είναι πρωτίστως η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους πελάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν για τη διακίνησή τους το Λιμάνι του Πειραιά. Με τους νέους Σύγχρονους Κανονισμούς, τους οποίους αποκτά από σήμερα ο ΟΛΠ ικανοποιούνται όλα σχεδόν τα αιτήματα των επαγγελματικών φορέων, ενώ με την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική επιδεικνύεται για μια ακόμα φορά η θετική συνεργασία ΟΛΠ  και ναυτιλιακών επιχειρήσεων, δεδομένου ότι αυτά είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v