Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικτίνος: Aύξηση 49% στα κέρδη προ φόρων

Με αύξηση 42% στο κύκλο εργασιών και 49% στα κέρδη προ φόρων, έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2004 για την εταιρία Ικτίνος. Η αύξηση των οικονομικών μεγεθών αποδίδεται στην βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους και στην συγκράτηση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους.

Ικτίνος: Aύξηση 49% στα κέρδη προ φόρων
Αύξηση των μεγεθών της παρουσίασε η Ικτίνος Ελλάς το α’ εξάμηνο του 2004, με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει αύξηση κατά 42% στα 8,8 εκ. ευρώ έναντι 6,2 εκ. ευρώ της περυσινής αντίστοιχης περιόδου.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 49% περίπου και διαμορφώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο στα 802,64 χιλ. ευρώ από 537,50 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2003.

Αντίστοιχη ήταν και η αύξηση των οικονομικών μεγεθών σε ενοποιημένο επίπεδο αφού ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 42% και 41% αντίστοιχα.

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω αύξηση των οικονομικών μεγεθών είναι αμιγώς λειτουργική και αποδίδεται στην σημαντική βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους και στην συγκράτηση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους.

Τα παραπάνω αποτελέσματα, συνεχίζει η ανακοίνωση, σε συνδυασμό αφενός με την διεύρυνση του μεριδίου αγοράς και αφετέρου με την σύναψη συμφωνιών για την ανάληψη σημαντικών έργων οδηγούν τη Διοίκηση της Ικτίνος στην εκτίμηση ότι και σε ετήσια βάση η αύξηση των μεγεθών θα είναι αντίστοιχη.

Από εμπορικής άποψης, το πρώτο εξάμηνο του 2004, ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητικό, δεδομένου ότι τα μονοπωλιακά προϊόντα που παράγει ή και αντιπροσωπεύει η Ικτίνος (μάρμαρο Golden Spider, Quarella, Glass Stone κ.α.) συνέχισαν την διείσδυση τους με αυξημένους ρυθμούς στην αγορά και η συνεισφορά τους στην βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους ήταν σημαντική.

Επίσης, εν όψει την εφαρμογής των Δ.Λ.Π., ο όμιλος εταιριών της Ικτίνος Ελλάς, αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά αφού διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Πιο συγκεκριμένα, η θυγατρική Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική έχει στην ιδιοκτησία της 1.600 στρέμματα περίπου σε παραθαλάσσια περιοχή (Όρμος Φανερωμένης στην Σητεία Κρήτης).

Στην έκταση αυτή θα ανεγερθεί υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, γήπεδο γκολφ, μαρίνα, κέντρο θαλασσο-θεραπείας και συνεδριακό κέντρο. Στην έκταση αυτή θα ανεγερθούν σε δύο φάσεις και 800 πολυτελείς βίλες προς πώληση.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι η πορεία του ανωτέρω project προχωράει με κανονικούς ρυθμούς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Τέλος, υπενθυμίζεται στο επενδυτικό κοινό ότι η ημερομηνία έναρξης της καταβολής του μερίσματος της χρήσης 2003 ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή, έχει οριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 23/08/2004 και η καταβολή του μερίσματος θα διενεργηθεί από την Τράπεζα Nova Bank με Σύμβουλο την Ν.Δ. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κ.κ. μέτοχοι κάτοχοι μετοχών της Ικτίνος κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 2ης Αυγούστου 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v