Τρίωρη στάση εργασίας στα λιμάνια στις 29/9

Σε συνέχεια των αποφάσεων της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Ζώνης του IDC, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου τρίωρης στάσης εργασίας στο Λιμάνι του Πειραιά από 7:00 έως 10:00.

Τρίωρη στάση εργασίας στα λιμάνια στις 29/9
Σε συνέχεια των αποφάσεων της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Ζώνης του IDC, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου τρίωρης στάσης εργασίας στο Λιμάνι του Πειραιά από 7:00 έως 10:00.

Αναλυτικότερα, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 οι εργαζόμενοι και οι πολίτες σ' όλες τις χώρες της Ευρώπης διαδηλώνουν ενάντια στις αντεργατικές, αντικοινωνικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων των κρατών μελών.

Στις Βρυξέλλες, αντιπροσωπείες απ' όλα τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα θα διαδηλώσουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι απλοί πολίτες που πλήττονται από τις πανευρωπαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα δώσουν αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 29/9/2010 ώρα 18:00 στη πλατεία Κλαυθμώνος όπως επίσης και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σ' όλες τις πόλεις της χώρας.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα λιμάνια όλης της χώρας και ιδιαίτερα του Πειραιά βιώνουν ήδη την νεοφιλελεύθερη καταιγίδα με τον πιο σκληρό τρόπο. Η αποικιοκρατική παραχώρηση της Προβλήτας ΙΙ στην κινέζικη COSCO, οι πιέσεις που ασκούν οι Κινέζοι να μην προχωρήσει ο ΟΛΠ σε υπογραφή συμβάσεων με άλλες εταιρείες που θέλουν να κάνουν χρήση του λιμανιού, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, οδηγούν συνολικά το μέχρι τώρα δυναμικό και κερδοφόρο Λιμάνι του Πειραιά σε οικονομικό μαρασμό.

Το εργασιακό πλαίσιο που έχει στηθεί στην Προβλήτα ΙΙ της COSCO είναι μεσαιωνικό. Δεν υπάρχουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, συνδικαλιστική ελευθερία, συλλογικές συμβάσεις, τακτικό προσωπικό. Αυτό αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία και δεν συμβαίνει σε κανένα λιμάνι της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v