Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμίνιον: 3+1 επιστολές για το μέλλον (update)

Σε συζητήσεις με ”ενδιαφερόμενους” φορείς βρίσκεται η Alcan όσον αφορά στο ποσοστό που κατέχει στην Αλουμίνιον της Ελλάδος, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν επέλθει κάποιες συγκεκριμένες συμφωνίες. Τι απαντούν προς το ΧΑ οι εισηγμένες Βιοχάλκο, Μυτιληναίος και S&B.

Αλουμίνιον: 3+1 επιστολές για το μέλλον (update)
Στην έναρξη συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με ”ενδιαφερόμενα” μέλη όσον αφορά στο ποσοστό που κατέχει στην Αλουμίνιον της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κατάληξη, αναφέρεται η διοίκηση της Alcan σε σχετική επιστολή της προς το Χ.Α.

Παράλληλα, στην εξέλιξη του θέματος αναφέρονται με επιστολές τους προς τις χρηματιστηριακές αρχές οι ελληνικές εισηγμένες εταιρίες Βιοχάλκο, ”Μυτιληναίος” και S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

”Σε περίπτωση κατά την οποία ο πλειοψηφών μέτοχος της εταιρείας Αλουμίνιο της Ελλάδος επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση της συμμετοχής του σε αυτή, η εταιρεία μας θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις μαζί του”, αναφέρει στην επιστολή της η Μυτιληναίος.

Από την πλευρά της η S&B τονίζει ότι η ”Αλουμίνιον της Ελλάδος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πελάτες της Εταιρίας μας και κατά συνέπεια, είναι φυσικό να μας ενδιαφέρει η με ανταγωνιστικούς όρους διατήρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Αλουμίνιον της Ελλάδος στη χώρα μας, και κατ’ επέκταση να μας απασχολούν και να μας ενδιαφέρουν άμεσα οι εξελίξεις που αφορούν στο επιχειρηματικό της μέλλον”.

Επιστολή απάστειλε και η Βιοχάλκο στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ”εταιρεία επιφυλάσσεται, εφόσον αποκτήσουν συγκεκριμένο και βέβαιο χαρακτήρα οι φημολογούμενες εξελίξεις, να προβεί σε οριστικές ανακοινώσεις”.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Alcan για την Ευρώπη, Edouard De Vienne, η εταιρία έχει δρομολογήσει την αποτίμηση του πλειοψηφικού μετοχικού δικαιώματος που κατέχει στην Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Συμπληρώνει πως, εξετάζοντας τις εναλλακτικές λύσεις, έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ορισμένα πρόσωπα σχετικά με το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της για την ΑτΕ, υπό την κάλυψη συμφωνητικών εμπιστευτικότητας, χωρίς ωστόσο –όπως επισημαίνει– να έχουν επέλθει μέχρι στιγμής κάποιες συγκεκριμένες συμφωνίες.

Παράλληλα, αναφέρει πως όσον αφορά στη φημολογία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στον οικονομικό Τύπο, είναι πάγια πολιτική της Alcan να μην προχωράει σε σχολιασμό διαδόσεων.

Στην επιστολή του ο αντιπρόεδρος Ευρώπης της Alcan καταλήγει πως η εταιρία θα ενημερώσει τους μετόχους της Αλουμίνιον της Ελλάδος για το πόρισμα της αποτίμησης.

Εξάλλου, στο πρώτο εξάμηνο του 2004 τα καθαρά κέρδη προ φόρων της Αλουμίνιον της Ελλάδος παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση 126%, διαμορφούμενα στα 26,7 εκατ. ευρώ έναντι 11,8 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 10,7%, καθώς έφτασαν στα 178,3 εκατ. ευρώ, έναντι 161,1 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η Επιστολή της Alcan (στην ελληνική γλώσσα)

”Κύριοι, Απαντώ στο αίτημά σας αναφορικώς με την εξέλιξη πιθανών διαπραγματεύσεων και του σχετικού χρονοδιαγράμματος, που διατυπώνεται στις από 2 και 4 Αυγούστου επιστολές του Χρηματιστηρίου Αθηνών προς την ΑτΕ.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε στο από 16 Ιανουαρίου 2004 δελτίο τύπου της ALCAN, η ALCAN έχει δρομολογήσει την αποτίμηση του πλειοψηφικού μετοχικού δικαιώματός της στην ΑτΕ.

Ως μέρος της διαδικασίας διερεύνησης εναλλακτικών λύσεων, η ALCAN έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ορισμένα πρόσωπα αναφορικώς με το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της για την ΑτΕ, υπό την κάλυψη συμφωνητικών εμπιστευτικότητας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμμία απόφαση έναρξης διαπραγματεύσεων από την ALCAN. Όσον αφορά τα δημοσιεύματα στον ελληνικό οικονομικό τύπο, η ALCAN, κατά πάγια εταιρική τακτική, δεν σχολιάζει διαδόσεις.

Η ALCAN θα ανακοινώσει στην ΑτΕ και στους μετόχους της ΑτΕ το αποτέλεσμα της πιο πάνω αποτίμησης”.

Η Επιστολή της Alcan (στην αγγλική γλώσσα)

Dear Sirs,

I respond to your request about the status of possible negotiations and related timetable mentioned in the letters of the Athens Stock Exchange of 2 and 4 August to ADG.

As previously announced in Alcan’s Press release dated January 19th, 2004, Alcan has undertaken an evaluation of its controlling interest in AdG.

As part of the process of exploring alternatives, Alcan has initiated discussions with certain parties about its continuing interest in AdG under the protection of confidentiality agreements.

No decision to engage into negotiations has been made by Alcan at this time. As for the rumours circulating in the Greek financial press, it is Alcan’s corporate policy not to comment on rumours.

Alcan will inform AdG and AdG’s shareholders of the outcome οf this evaluation.

Sincerely,

EDOUARD DE VIENNE

Alcan Vice-President, Legal Europe

* Η Επιστολή της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά

”Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α. αναφορικά με την επίσημη θέση της Εταιρίας σχετικά με δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου της 4-8-2004 που αναφέρονται στο θέμα της Αλουμίνιον της Ελλάδος/Alcan, η εταιρία με επιστολή της προς το Χ.Α. θα ήθελε να επισημάνει τα εξής:

Η αναφορά του τύπου στο μέλλον της Αλουμίνιον της Ελλάδος και στην πιθανή πρόθεση της Καναδικών συμφερόντων εταιρίας Alcan, βασικού μέτοχου της Αλουμίνιον της Ελλάδος, να αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο εντείνονται το τελευταίο διάστημα. Τα ίδια δημοσιεύματα συγκαταλέγουν την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. στους Ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους που ενδιαφέρονται για το ζήτημα.

Η Αλουμίνιον της Ελλάδος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πελάτες της Εταιρίας μας. Κατά συνέπεια, είναι φυσικό να μας ενδιαφέρει η με ανταγωνιστικούς όρους διατήρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Αλουμίνιον της Ελλάδος στη χώρα μας, και κατ? επέκταση να μας απασχολούν και να μας ενδιαφέρουν άμεσα οι εξελίξεις που αφορούν στο επιχειρηματικό της μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχουμε επανειλημμένως αναφέρει επίσημα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Αλουμίνιον της Ελλάδος και αναμένουμε τις πρωτοβουλίες και επιχειρηματικές αποφάσεις της Alcan.

Η διοίκηση της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., όπως έχει πράξει και κατά το παρελθόν, δεσμεύεται, μέσα στα πλαίσια που προβλέπουν οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, για την έγκαιρη ενημέρωση των επενδυτών και τη δημοσιοποίηση γεγονότων ή πληροφοριών.

* Η επιστολή της Μυτιληναίος

”Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η εταιρία με επιστολή της προς το Χ.Α. ενημερώνει σε σχέση με τα αναφερόμενα δημοσιεύματα του τύπου:

Σε περίπτωση κατά την οποία ο πλειοψηφών μέτοχος της εταιρείας Αλουμίνιο της Ελλάδος επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση της συμμετοχής του σε αυτή, η εταιρεία μας θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις μαζί του.

Προς το παρόν δεν υφίσταται πάντως καμία συμφωνία ή διαπραγμάτευση με τον πλειοψηφούντα μέτοχο ή με άλλους τρίτους πιθανούς ενδιαφερομένους, ώστε να μπορεί να προβλεφθεί οιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμεθα, εάν υπάρξει συγκεκριμένη εξέλιξη, να σας ενημερώσουμε χωρίς καθυστέρηση”.

* Η επιστολή της Βιοχάλκο



Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η εταιρία με επιστολή της γνωστοποιεί τα εξής: ”Σχετικά με τα δημοσιεύματα του τύπου στα οποία αναφέρεσθε, η εταιρεία επιφυλάσσεται, εφόσον αποκτήσουν συγκεκριμένο και βέβαιο χαρακτήρα οι φημολογούμενες εξελίξεις, να προβεί σε οριστικές ανακοινώσεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v