Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SPRIDER: Νέες επενδύσεις παρά την πτώση τζίρου

Επενδύσεις με έμφαση στο δίκτυο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συνεχίζει στη χρήση του 2010 η αλυσίδα Sprider, φροντίζοντας ωστόσο να εξυπηρετεί τις δαπάνες μέσω των ταμειακών ροών της.

SPRIDER: Νέες επενδύσεις παρά την πτώση τζίρου
Επενδύσεις με έμφαση στο δίκτυο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συνεχίζει στη χρήση του 2010 η αλυσίδα Sprider, φροντίζοντας ωστόσο να εξυπηρετεί τις δαπάνες μέσω των ταμειακών ροών της, περιορίζοντας κατά το δυνατόν τις δανειακές της ανάγκες.

Ειδικότερα, ο όμιλος έχει προϋπολογίσει επενδύσεις 7 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2010 που αφορούν σε ανακαινίσεις καταστημάτων, σε μετεγκαταστάσεις σημείων πώλησης αλλά και στη δημιουργία νέων σημείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, το πλάνο του 2010 περιλαμβάνει άνοιγμα 13 νέων σημείων (6 νέα στο εξωτερικό και 6 νέα στην Ελλάδα) και τη μετεγκατάσταση ενός σημείου πώλησης όπως και το κλείσιμο 6 καταστημάτων που εκτιμήθηκε ότι δεν είναι προσοδοφόρα.

Σε ό,τι αφορά τις ανακαινίσεις, ο όμιλος εκτιμά ότι θα δαπανήσει συνολικά 1 εκατ. ευρώ γι' αυτόν τον σκοπό, προκειμένου να ανανεώσει την εικόνα και να βελτιώσει την παρουσία των έξι συλλογών της εταιρίας. Σημειώνεται δε ότι εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να λανσαριστεί η νέα σειρά ρούχων που θα φέρει την υπογραφή του Σάκη Ρουβά, κίνηση με την οποία ο όμιλος εκτιμά ότι θα ενισχύσει το προφίλ και τη διείσδυσή του στο δυναμικό κομμάτι της κατανάλωσης που προέρχεται από νέους.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις στο γ΄ τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, παρατηρείται περαιτέρω διολίσθηση των πωλήσεων από το -8,5% του α΄ εξαμήνου της χρήσης, ενώ αβέβαιη παραμένει η προοπτική ενίσχυσης στο δ΄ και πλέον εμπορικό τρίμηνο της χρονιάς, καθώς οι ειδικές συνθήκες (ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος και η κατάργηση δώρου των Χριστουγέννων) δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.

Σε αυτό το περιβάλλον ο όμιλος προφυλάσσει τη ρευστότητα μηδενίζοντας τις δανειακές ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης στο 2010, ενώ ταυτόχρονα αναμένει βελτίωση ροών από προηγούμενες κινήσεις αναδιάρθρωσης.

Για παράδειγμα, στο τέλος του 2010 αναμένει ότι η θυγατρική της Ρουμανίας θα κλείσει καλύπτοντας τις περυσινές ζημίες της, που ανήλθαν σε 2,5 εκατ. ευρώ, μπαίνοντας πλέον σε φάση υγιούς δραστηριότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v