Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Demco χτυπάει την Interlife, εκτός η Universal

Τα αναγκαία έγγραφα για να προχωρήσει η εξαγορά της interlife Κύπρου από την Demco Insurance συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες κυπριακές αρχές, όπως μεταδίδει το InBusinessNews.

Η Demco χτυπάει την Interlife, εκτός η Universal
Τα αναγκαία έγγραφα για να προχωρήσει η εξαγορά της interlife Κύπρου από την Demco Insurance συμφερόντων του γνωστού Ελλαδίτη επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες κυπριακές αρχές (έφορο ασφαλιστικών εταιρειών, ΕΠΑ κτλ.), όπως μεταδίδει το InBusinessNews.

Οι τελευταίες πληροφορίες του InBusinessNews κάνουν λόγω για προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών με κυρίαρχο σενάριο την εξαγορά της interlife από την Demco Insurance. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο deal να αλλάξει και η εξαγορά να πάρει τη μορφή συγχώνευσης των δύο εταιρειών.

Όσον αφορά την Alpha Ασφαλιστική, η διοίκηση της Alpha Bank δεν θα έλεγε όχι για να βγει από τον κλάδο των ασφαλειών αφού η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μόνη που της έχει απομείνει στον κλάδο, όπως αναφέρει το InBusinessNews, που σχολιάζει ότι με αυτό ως δεδομένο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ένα αρχικό ενδιαφέρον από τη Demco αλλά ενδιαφέρον επιδεικνύουν και άλλες ασφαλιστικές χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι χειροπιαστό μέχρι στιγμής.

Στο μεταξύ, νεότερες πληροφορίες της ιστοσελίδας, σχολιάζουν πως οι όποιες διαβουλεύσεις γίνονται δεν αφορούν την Universal Life. Ασφαλείς πηγές ανέφεραν στο In Business ότι, ουδέποτε υπήρξε οποιοδήποτε ενδιαφέρον εκ μέρους της UL να συμμετάσχει σε αυτής της μορφής τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.

«Η Universal δεν συζητά καν θέμα πώλησης ή συγχώνευσης της. Αντίθετα, συνεχίζει την υλοποίηση της επιχειρηματικής και επενδυτικής της στρατηγικής προς όφελος των μετόχων, των ασφαλιζόμενων και του προσωπικού της», σημείωσε η ίδια πηγή. Πρόσθεσε δε, πως σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς περιλαμβάνονται στόχοι περαιτέρω ενίσχυσης της εταιρείας.

«Οι μεγαλομέτοχοι της Universal Life αναγνωρίζουν ότι η οικονομική ευρωστία της εταιρείας μπορεί να την καθιστά μήλο της έριδος για άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αλλά οι ίδιοι πιστεύουν ότι αυτή η οικονομική δύναμη θα είναι ο κινητήριος μοχλός της περαιτέρω επέκτασης της εταιρείας», σημείωσε πηγή προσκείμενη στην εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v