Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ATE: Οι άξονες του σχεδίου αναδιάρθρωσης

Επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ATE θα υποβάλει τις προσεχείς ημέρες στον Γ. Παπακωνσταντίνου ο διοικητής της τράπεζας, Θ. Πανταλάκης. Προτεραιότητα στις περικοπές δαπανών. Πώληση συμμετοχών.

ATE: Οι άξονες του σχεδίου αναδιάρθρωσης
Ένα επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ATEbank θα υποβάλει εντός των προσεχών ημερών στον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο διοικητής της τράπεζας, κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, με αφορμή την ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης της ΑΤΕ.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται μία σειρά κινήσεις τόσο στη λιανική τραπεζική όσο και στις συμμετοχές της τράπεζας σε εισηγμένες. Προτεραιότητα του σχεδίου εξυγίανσης είναι η περικοπή των λειτουργικών δαπανών, μέσω της κεντροποίησης των εργασιών, όπως οι εγκρίσεις δανείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στις θυγατρικές του εξωτερικού.

Επίσης, ο κ. Πανταλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προτείνει την άμεση αντιμετώπιση των χρόνιων επισφαλειών εξαιτίας των χορηγήσεων προς τους συνεταιριστικούς οργανισμούς ανά την επικράτεια. Ήδη το 2009 η διοίκηση της ΑΤΕ προχώρησε σε σημαντικές διαγραφές δανείων.

Συμμετοχές

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σχέδιο εξυγίανσης περιλαμβάνεται η ρευστοποίηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων, που σύμφωνα με τη διοίκηση δεν υπάρχει λόγος να ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας.

Εισηγείται λοιπόν την πώληση της συμμετοχής στα ΚΑΕ, στην ΕΥΔΑΠ αλλά και σε τράπεζες, π.χ. στην Τράπεζα Πειραιώς, όταν οι χρηματιστηριακές συνθήκες το επιτρέψουν. Στόχος είναι η εξασφάλιση επιπλέον ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v