Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά Ελευθερουδάκη

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του βιβλιοπωλείου «Ελευθερουδάκης» και των νόμιμων εκπροσώπων του με την οποία ζητούν να σταματήσει την πώληση σχολικών βιβλίων με έκπτωση μεγαλύτερη του 10%.

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά Ελευθερουδάκη
Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του βιβλιοπωλείου «Ελευθερουδάκης» και των νόμιμων εκπροσώπων του με την οποία ζητούν να σταματήσει την πώληση σχολικών βιβλίων με έκπτωση μεγαλύτερη του 10% που προβλέπει ο νόμος κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας 6 ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων αλλά και συνδικαλιστικοί φορείς.

Αιτία, όπως καταγγέλλουν στην αίτησή τους, η πώληση των σχολικών βιβλίων από το βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης» με έκπτωση 20%.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες των βιβλιοπωλείων «Παπασωτηρίου», «Ιανός», «Πρωτοπορία», « Ανδρέας και Ουρανία Τσιούστα», «Ν. Σταθάτος», «Ν. Παρασκευόπουλος», καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών-Βιβλιοχαρτοπωλών, ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Πειραιώς και ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Αθηνών και προαστίων, υποστηρίζουν ότι το βιβλιοπωλείο από τις 13.9.2010 διαφημίζει ότι πωλεί τα σχολικά βιβλία στις χαμηλότερες τιμές.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν στην αίτησή τους, παρά το γεγονός ότι στην απόδειξη πώλησης αναγράφεται ότι η έκπτωση είναι 10%, επί της ουσίας γίνεται έκπτωση 20% όπως ενημερώνονται προφορικά οι πελάτες όταν φτάνουν στο ταμείο.

Οι προσφεύγοντες κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για «αθέμιτο ανταγωνισμό» και ζητούν να σταματήσει η πώληση των σχολικών βιβλίων με έκπτωση μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκε και αύριο αναμένεται να εκδοθεί σχετική προσωρινή διαταγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v