Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπηρεσίες πληρωμών από την Alpha Bank

Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι πραγματοποίησε τις απαραίτητες προσαρμογές, με σκοπό οι υπηρεσίες πληρωμών που προσφέρει να είναι εναρμονισμένες με τον νέο νόμο και κατήρτισε σύμβαση – πλαίσιο που περιλαμβάνεται σε έντυπο.

Υπηρεσίες πληρωμών από την Alpha Bank
Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι πραγματοποίησε τις απαραίτητες προσαρμογές, με σκοπό οι υπηρεσίες πληρωμών που προσφέρει να είναι εναρμονισμένες με τον νέο νόμο και κατήρτισε σύμβαση – πλαίσιο που περιλαμβάνεται στο έντυπο “Πλαίσιο συνεργασίας - Όροι διενέργειας τραπεζικών συναλλαγών’’.

Αναλυτικότερα, με τον νόμο 3862/2010 ενσωματώθηκαν στο ελληνικό δίκαιο οι διατάξεις της Οδηγίας 2007/64 της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για τις υπηρεσίες πληρωμών. Σκοπός του νέου νόμου, ο οποίος περιλαμβάνει κυρίως διατάξεις προστασίας του καταναλωτή υπό την ιδιότητά του ως χρήστη υπηρεσιών πληρωμών, είναι κατεξοχήν: 

* η θέσπιση ενιαίων κανόνων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση,
* η ενίσχυση της διαφάνειας των συναλλαγών, 
* η καθιέρωση δωρεάν περιοδικής ενημερώσεως με περισσότερες πληροφορίες, 
* η άμεση αξία στα χρήματά του και η θέσπιση νέων δικαιωμάτων, ώστε να απολαμβάνει ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση και στις υπηρεσίες πληρωμών.

Υπηρεσίες πληρωμών, με βάση τους νέους κανόνες αποτελούν κυρίως οι καταθέσεις και οι αναλήψεις μετρητών από ή σε λογαριασμό πληρωμών, οι μεταφορές κεφαλαίων, τα εμβάσματα, οι άμεσες χρεώσεις (γνωστές και ως πάγιες εντολές) και οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v