Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Informer: Νέο έργο για την Τράπεζα Αττικής

Εργο ύψους 600.000 ευρώ, που αφορά την εγκατάσταση και προσαρμογή λογισμικού υποστήριξης ATMs στην Τράπεζα Αττικής, ανέλαβε η Informer. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες.

Informer: Νέο έργο για την Τράπεζα  Αττικής
Την εγκατάσταση και προσαρμογή λογισμικού υποστήριξης ATMs στην Τράπεζα Αττικής, ανέλαβε η Informer S.A.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία της Informer με την Τράπεζα Αττικής συνεχίζεται, μετά τη συμφωνία για τη μηχανογράφηση των Retail, Private και Corporate εργασιών της Τράπεζας με το τραπεζικό σύστημα TEMENOS GLOBUS που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2001 και βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης.



Η Τράπεζα Αττικής, λειτουργεί ως Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία. Ιδρύθηκε το 1925 και σήμερα διαθέτει 52 υποκαταστήματα ανά την Ελλάδα. Η νέα συμφωνία υπεγράφη στις 22 Φεβρουαρίου 2002 και το ύψος της ανέρχεται κατ’αρχήν σε 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει την προμήθεια δικαιωμάτων χρήσης του Λογισμικού Εφαρμογών u/Switchware (του οποίου κατασκευάστρια είναι η εταιρεία Consolidated Systems of Florida Inc.), για την διαχείριση των ATMs της Τράπεζας, και την παροχή υπηρεσιών για την υλοποίηση του Λογισμικού αυτού. Ετσι, η Τράπεζα αποκτά την ευελιξία να διαχειρίζεται το δίκτυο των ATMs που διαθέτει σήμερα, καθώς και τις συναλλαγές μέσω αυτού του δικτύου σε σύνδεση με το καινούργιο της κεντρικό σύστημα GLOBUS, και να προσφέρει έτσι εξυπηρέτηση στο κοινό σε 24ωρη βάση.



Η σύνθεση του Λογισμικού Εφαρμογών καλύπτει τις άδειες χρήσης για τη σύνδεση και διαχείριση του δικτύου των ΑΤΜ, διασύνδεση (interface) με το νέο κεντρικό σύστημα της Τράπεζας που είναι το GLOBUS, διασύνδεση με το ”ΔΙΑΣ” και με τους Οργανισμούς VISA και EUROPAY, καθώς και όλα τα απαραίτητα επίπεδα ασφαλείας (encryption, κλπ).



Επίσης, το έργο περιλαμβάνει και τις υπηρεσίες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του ολοκληρωμένου μετά τις προσαρμογές Λογισμικού Υποστήριξης ΑΤΜ ”u/Switchware”, καθώς και την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης στο προσωπικό της Τράπεζας.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αν και η συμφωνηθείσα διάρκεια του έργου είναι τέσσερις μήνες, η Τράπεζα αναμένεται να είναι έτοιμη να παράσχει τις νέες υπηρεσίες της πολύ νωρίτερα, σε συνδυασμό με την έναρξη λειτουργίας της πρώτης φάσης του κεντρικού συστήματος GLOΒUS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v