Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΕΕΓΑ: Αύξηση παραγωγής στο α’ δίμηνο

Ρυθμούς αύξησης 15% για τους γενικούς κλάδους και 4% για τον κλάδο ζωής εμφανίζει η παραγωγή ασφαλίστρων της Εθνική ΕΕΓΑ στο α’ δίμηνο του 2002. Από την αρχή του έτους, η μετοχή της εταιρίας σημειώνει απώλειες 32,1%, έναντι 21,1% του Γενικού Δείκτη, ενώ η Marfin Hellenic συστήνει αγορά με τιμή στόχο τα 10,14 ευρώ.

Εθνική ΕΕΓΑ: Αύξηση παραγωγής στο α’ δίμηνο
Με ρυθμούς αύξησης 15% για τους γενικούς κλάδους και 4% για τον κλάδο ζωής ”τρέχει” η παραγωγή ασφαλίστρων της Εθνικής Ασφαλιστικής το πρώτο δίμηνο του 2002, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή της εταιρίας, Κ. Φιλίππου, στο πλαίσιο 3 περιφερειακών συνεδρίων που πραγματοποίησε η εταιρία.

Ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στην κρίση του κλάδου, τονίζοντας, ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία, η εταιρία κατάφερε να συγκρατήσει το λειτουργικό της κόστος, ενώ όπως πρόσθεσε, έμφαση έχει δοθεί πλέον στη σταθεροποίηση των λειτουργικών δαπανών.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2001 η Εθνική Ασφαλιστική πέτυχε 16 δισ. δρχ. νέα παραγωγή, ενώ η πρωτασφαλιστική της παραγωγή αυξήθηκε κατά 7% έναντι του 2000 και διαμορφώθηκε στα 168 δισ. δρχ.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το ημερήσιο σχόλιο της Marfin Hellenic (30 Απριλίου), η μετοχή της εταιρίας παρουσιάζει απώλειες από την αρχή του έτους της τάξης του 32,1%, έναντι απώλειες 21,1% του Γενικού Δείκτη. Η Marfin Hellenic διατηρεί τη σύσταση για αγορά της μετοχής με τιμή στόχο τα 10,14 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v