Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli: Διπλάσιος τζίρος έως το 2011 στην Κίνα

Μία από τις πιο σημαντικές αγορές με τεράστιες προοπτικές θεωρεί την Κίνα η διοίκηση της Folli Follie, η οποία στο α΄ εξάμηνο του 2010 διατήρησε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πωλήσεων στην Ασία (+18,2%).

Folli: Διπλάσιος τζίρος έως το 2011 στην Κίνα
Μία από τις πιο σημαντικές αγορές με τεράστιες προοπτικές θεωρεί την Κίνα η διοίκηση της Folli Follie, η οποία στο α΄ εξάμηνο του 2010 διατήρησε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πωλήσεων στην Ασία (+18,2%), που εν πολλοίς απηχούν τη δυναμική της κινεζικής αγοράς, εξισορροπώντας ταυτόχρονα τις απώλειες από την Ιαπωνία και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου, έως το τέλος του 2011 το τοπικό δίκτυο της Folli Follie θα έχει καταφέρει να πραγματοποιεί τζίρο της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, υπερδιπλασιάζοντας τον σημερινό κύκλο εργασιών της στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο όμιλος, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην Κίνα το 2002 και κατάφερε το 2006 να λάβει την απαραίτητη άδεια λιανικής αυτόνομης ανάπτυξης στην τοπική αγορά (καθώς η συνήθης πρακτική για τις λιανεμπορικές επιχειρήσεις ήταν η διείσδυση μέσω αντιπροσώπου), αριθμεί σήμερα δίκτυο καταστημάτων που προσεγγίζει τα 100 σημεία πώλησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, κ.Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, σήμερα η Κίνα προσφέρει στον όμιλο τζίρο της τάξης των 45 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι με τις μελλοντικές επεκτάσεις, που αφορούν σε 20 νέα σημεία έως το τέλος του 2011, ο συνολικός τζίρος θα σημειώσει αύξηση άνω του 100%, καθώς συν τω χρόνω θα ωριμάζουν τα υφιστάμενα σημεία πώλησης αλλά επίσης θα βαθαίνει και η αναγνωρισιμότητα της φίρμας.

Σε μεσοπρόθεσμη βάση, ο επενδυτικός σχεδιασμός του ομίλου περιλαμβάνει σε ορίζοντα τετραετίας τη δημιουργία δικτύου 300 - 350 καταστημάτων σε 100 πόλεις της Κίνας, σχέδιο που εφόσον ολοκληρωθεί εκτιμάται ότι θα καταστήσει την κινεζική αγορά τη μεγαλύτερη δραστηριότητα του ομίλου.

Η οικογένεια Κουτσολιούτσου, πέραν των λιανικών δραστηριοτήτων, διατηρεί σημαντικό μέρος της παραγωγής της στην Κίνα μέσω αποκλειστικών συμβολαίων με τοπικές μονάδες.

Παράλληλα, η διοίκηση του ομίλου σχεδιάζει την περαιτέρω εμπορική της δραστηριοποίηση στην Κίνα με την ανάπτυξη και της Links of London όπως και τη διείσδυση σε νέους τομείς -για παράδειγμα οι αντιπροσωπείες ένδυσης- εκμεταλλευόμενη την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία της και το γεγονός ότι διαθέτει ήδη διοικητική υποδομή, εμπορικό δίκτυο και πείρα στην αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v