Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Στόχος τα 200 καταστήματα στην Τουρκία

Μεγάλη επέκταση του δικτύου καταστημάτων της και των δραστηριοτήτων της στον τομέα των τραπεζικών εργασιών στην αγορά της Τουρκίας έχει ξεκινήσει η Eurobank, μέσω της θυγατρικής της τράπεζας Eurobank Tefken.

Eurobank: Στόχος τα 200 καταστήματα στην Τουρκία
Μεγάλη επέκταση του δικτύου καταστημάτων της και των δραστηριοτήτων της στον τομέα των τραπεζικών εργασιών στην αγορά της Τουρκίας έχει ξεκινήσει η Eurobank, μέσω της θυγατρικής της τράπεζας Eurobank Tefken (κατέχει το 70% του μετοχικού της κεφαλαίου), σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ. 

Ειδικότερα, το δίκτυο της τράπεζας από 50 καταστήματα που αριθμεί σήμερα θα αυξηθεί στα 80 το 2011, στα 110 το 2012, στα 140 το 2013 και στα 200 το 2014, με στρατηγικό στόχο τα 250 - 300 καταστήματα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, προκειμένου να καλυφθεί γεωγραφικά όλη η χώρα.

Ο όμιλος της Eurobank, όπως ανέφερε ο σύμβουλος διοίκησης κ. Γιάννης Καλογερόπουλος, θεωρεί την Τουρκία αγορά στρατηγικής σημασίας και πολλά υποσχόμενη, λόγο τόσο του μεγέθους της όσο και των ιδιαίτερα θετικών προοπτικών ανάπτυξης που παρουσιάζουν οι επιμέρους τομείς τραπεζικών εργασιών, όπως οι ρυθμοί πιστωτικής επέκτασης που τρέχουν με ποσοστό 40% περίπου.

Η τράπεζα θα δώσει έμφαση στον τομέα των εργασιών προς τις μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις που στη γείτονα ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια, ενώ θα δραστηριοποιηθεί και στη λιανική τραπεζική καθώς θα επεκτείνεται το δίκτυό της. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ στον τομέα της πληροφορικής προκειμένου να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή για την επέκταση των δραστηριοτήτων της.

H Eurobank κατέχει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Tefken και το υπόλοιπο 30% ανήκει στον τουρκικό όμιλο Tefken, σε έναν από τους πλέον σημαντικούς ομίλους εταιριών στην Τουρκία, που δραστηριοποιείται επίσης στον κατασκευαστικό τομέα, στην ακίνητη περιουσία και στον αγροτικό τομέα, με παρουσία σε 11 χώρες του κόσμου.

Στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. και της κεντρικής Ευρώπης, η Eurobank διαθέτει παρουσία σε επτά χώρες (Βουλγαρία, Κύπρο, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία, Πολωνία), με δίκτυο που ξεπερνά τα 1.100 καταστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v