Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΑΕ: Έμφαση σε δίκτυο και συνεργασίες

Tην ενεργή διαχείριση με την εφαρμογή επιθετικών εμπορικών πρακτικών αλλά και τις μειώσεις των λειτουργικών εξόδων, προκειμένου να αντισταθεί στην κάμψη της επιβατικής κίνησης, θα συνεχίσει και το β΄ εξάμηνο η ΚΑΕ.

ΚΑΕ: Έμφαση σε δίκτυο και συνεργασίες
Tην ενεργή διαχείριση με την εφαρμογή επιθετικών εμπορικών πρακτικών αλλά και τις μειώσεις των λειτουργικών εξόδων, προκειμένου να αντισταθεί στην κάμψη της επιβατικής κίνησης, στην οικονομική αβεβαιότητα και στους αστάθμητους παράγοντες που επηρεάζουν τη βασική της δραστηριότητα, θα συνεχίσει και το β΄ εξάμηνο του έτους η διοίκηση των ΚΑΕ.

Την ίδια ώρα, υπό το πρίσμα της συγχώνευσης με απορρόφηση των "ομόσταβλων" Folli Follie και Elmec Sport, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αναμένεται ότι θα υπάρξουν οικονομίες κλίμακος, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν το πρόγραμμα αυστηρής διαχείρισης λειτουργικών εξόδων που εφαρμόζει η εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό προωθείται η ορθολογικότερη εκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού με έμφαση στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των εποχικών υπαλλήλων. Επίσης, ακολουθείται επιθετικότερη πολιτική αγορών μέσω της διατήρησης των τιμών από τους κυριότερους προμηθευτές και της εξασφάλισης ειδικών εκπτώσεων και προσφορών.

Αν και η προοπτική για το β΄ εξάμηνο δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί με ακρίβεια, εντούτοις αναμένεται βελτίωση στο προφίλ των επιβατών (Ρώσοι τουρίστες), που αυξάνει την επιβατική κίνηση, τον μέσο όρο απόδειξης και τις αγορές σε αφορολόγητα είδη. Επιπλέον, διατηρεί το καλύτερο περιθώριο κέρδους στην αγορά αφορολόγητων ειδών, το οποίο ξεπερνά το 20% σε επίπεδο EBITDA, καθιστώντας την εταιρία ανθεκτικότερη.

--- Πού αναπτύσσεται

Παράλληλα, η εταιρία προτίθεται να συνεχίσει τις επενδύσεις με στόχους την ενίσχυση και την αναμόρφωση του δικτύου της. Πιο συγκεκριμένα, προχωρά στην επέκταση των καταστημάτων στους αερολιμένες Θεσσαλονίκης, Ρόδου και Κέρκυρας και στη λειτουργία νέων σημείων στα λιμάνια της Σαντορίνης και της Χίου και στον μεθοριακό σταθμό στη Νίκη της Φλώρινας, ώστε να επεκταθεί το δίκτυο πωλήσεων. Ταυτόχρονα, συνεχίζει το πρόγραμμα αναμόρφωσης των υφιστάμενων καταστημάτων στα μεθοριακά σημεία πώλησης του Προμαχώνα και των Ευζώνων.

Ειδικότερα, η θυγατρική Ελληνικές Διανομές προβλέπεται να ξεκινήσει στο β΄ εξάμηνο τη λειτουργία δύο νέων καταστημάτων στην περιοχή αφίξεων Intra & Extra Schengen του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Επίσης, εντός του έτους θα συνεχιστεί η επέκταση του δικτύου καταστημάτων της Links στις βασικές αγορές δραστηριοποίησής της, στη Βρετανία και στις ΗΠΑ, με τη λειτουργία συνολικά 10 - 15 σημείων πώλησης.

--- Νέες αντιπροσωπεύσεις

Στην εύρεση νέων επώνυμων οίκων στους κλάδους της ένδυσης, της υπόδησης και του αξεσουάρ, με σκοπό να αναλάβει την αντιπροσώπευση και διανομή τους στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, θα εστιάσει στο β΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης η Elmec Sport, η διοίκηση της οποίας θεωρεί ότι ακόμη και σε περιόδους οικονομικών κρίσεων υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και επίτευξη υψηλής κερδοφορίας.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται στη φάση της κατασκευής και θα λειτουργήσει προς τα τέλη του γ΄ τριμήνου ή στις αρχές του δ΄ τριμήνου του τρέχοντος έτους ένα multi-brand κατάστημα σε πόλη της περιφέρειας, στα πρότυπα του Collective που λειτουργεί η εταιρία στη Γλυφάδα από το 2008.

Επίσης, αναμένονται δύο νέα σημεία Juicy, στη Γλυφάδα και στη Θεσσαλονίκη, δύο νέα corners με παιδικά είδη του οίκου Juicy στα πολυκαταστήματα Attica, ένα corner του οίκου UGG στο πολυκατάστημα Attica Golden, η ναυαρχίδα του οίκου Zegna στην οδό Βουκουρεστίου στο κέντρο της Αθήνας και το πρώτο corner της Zegna στο πολυκατάστημα Attica στο Μαρούσι Αττικής.

Σημειώνεται, άλλωστε, ότι, με τις επιχειρηματικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2009 και στις αρχές του 2010, και κυρίως με την ανάληψη της αντιπροσώπευσης τεσσάρων παγκόσμιων brands (Juicy Couture, Samsonite, Ermenegildo Zegna, UGG Australia) και με την ανανέωση της αντιπροσώπευσης της Nike και της Converse στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία έως το 2012, τέθηκαν οι βάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη και κερδοφορία της εταιρίας, όπως εκτιμά η διοίκησή της.

Εξάλλου, με τη σύναψη νέων δανειακών συμφωνιών και με την αναδιάρθρωση του δανεισμού της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε κατά τη χρήση 2009, ο όμιλος εξασφάλισε την αναγκαία ρευστότητα για την εξέλιξη και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.

Εν τω μεταξύ, η επικείμενη συγχώνευση με τη μητρική KAE και με την απώτερη μητρική εταιρία Folli Follie πιστεύεται πως αυξάνει τις δυνατότητες ανάπτυξης και επιταχύνει την εκτέλεση των ήδη αναληφθέντων επενδυτικών σχεδίων, ενώ παράλληλα επιτρέπει την επίτευξη συνεργιών και οικονομιών κλίμακας σε πολλούς τομείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v