Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli: "Βλέπει" βελτίωση στα επόμενα τρίμηνα

Εκτιμήσεις για βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης πωλήσεων και κερδών στα προσεχή τρίμηνα μετά από το αρνητικό β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, διατύπωσε η διοίκηση του ομίλου Folli Follie κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Folli: Βλέπει βελτίωση στα επόμενα τρίμηνα
Εκτιμήσεις για βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης πωλήσεων και κερδών στα προσεχή τρίμηνα μετά από το αρνητικό β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, διατύπωσε η διοίκηση του ομίλου Folli Follie κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά τις επιδόσεις του δικτύου Folli Follie επισημάνθηκε η αρνητική επίπτωση από συναλλαγματικές διαφορές (λόγω γεν) και από την αρνητική απόδοση προϊόντων swaps του ομίλου που συνολικά επιβάρυναν τα αποτελέσματα με 13 εκατ. ευρώ περίπου, αλλά και από μειωμένες πωλήσεις σε Ιαπωνία και Ευρώπη.

Αντίθετα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης διατήρησαν οι δραστηριότητες του ομίλου σε Ασία (κυρίως Κίνα) και σε αεροδρόμια.

Μάλιστα η διοίκηση του ομίλου εκτίμησε ότι οι like for like πωλήσεις για το σύνολο του 2010 του δικτύου Folli Follie θα κυμανθούν στο +10%.

Επίσης επισημάνθηκε η δημιουργία θετικών ταμειακών ροών οι οποίες στο εξάμηνο διαμορφώθηκαν στα 8 εκατ. ευρώ έναντι αρνητικών κατά 20 εκατ. ευρώ το περυσινό αντίστοιχο διάστημα.

Όσον αφορά τις συνολικές επενδύσεις του ομίλου για το 2010 εκτιμήθηκε ότι δεν θα ξεπεράσουν τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος εκτίμησε ότι θα μειώσει κατά 20-30 εκατ. ευρώ τον καθαρό δανεισμό έως το τέλος του 2010.

Τέλος, η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ότι η τριπλή συγχώνευση με ΚΑΕ και ΕLMEC Sport αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v