Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: "Κοιτάζουμε τις δικές μας υποθέσεις"

«Προς το παρόν κοιτάζουμε τις δικές μας υποθέσεις». Με τη φράση αυτή η διοίκηση της Alpha Bank απάντησε σε ερώτηση που της τέθηκε κατά τη διάρκεια του conference call για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλη τράπεζα.

Alpha Bank: Κοιτάζουμε τις δικές μας υποθέσεις
«Προς το παρόν κοιτάζουμε τις δικές μας υποθέσεις». Με τη φράση αυτή η διοίκηση της Alpha Bank απάντησε σε ερώτηση που της τέθηκε κατά τη διάρκεια του conference call για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλη τράπεζα.

Σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες ανακοινώσεις για αλλαγές στη διοικητική ομάδα της τράπεζας που πυροδοτεί η πιθανή αποχώρηση του κ. Μαρίνου Γιαννόπουλου η διοίκηση της Alpha Bank παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα πραγματοποιηθούν «αργότερα μέσα στην ημέρα».

Η διοίκηση απέδωσε την υποχώρηση των μεγεθών στην μακροοικονομική κατάσταση, για την οποία, όπως είπε, ελπίζει να βελτιωθεί. 

Σύμφωνα ακόμα με τα όσα ειπώθηκαν στο conference call, η ρευστότητα της τράπεζας θα εξακολουθήσει να εξαρτάται βασικά από την ΕΚΤ, μια που η Ελλάδα παραμένει εκτός των διεθνών αγορών και οι καταθέσεις δεν αναμένεται να εμφανίσουν σημαντική άνοδο. Η διοίκηση της τράπεζας είπε, επίσης στην κατεύθυνση της αναζήτησης ρευστότητας, πως θα προχωρήσει σε επιλεκτική απομόχλευση κια πώληση δανείων. 

Ως γενικότερη παρατήρηση ωστόσο, επισημάνθηκε ότι η ζήτηση για δάνεια είναι περιορισμένη ελλείψει επενδύσεων.     

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v