Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Αύξηση 1,45% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου

Αύξηση 1,45% στα κέρδη μετά φόρων και μείωση 1,20% στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας ΕΥΔΑΠ στο α' εξάμηνο του 2010, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΕΥΔΑΠ: Αύξηση 1,45% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου
Αύξηση 1,45% στα κέρδη μετά φόρων και μείωση 1,20% στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας ΕΥΔΑΠ στο α' εξάμηνο του 2010, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά περίπου 1,20% μειώθηκε το α’ εξάμηνο του 2010 ο κύκλος εργασιών της ΕΥΔΑΠ και διαμορφώθηκε στα 181,892 εκατ. ευρώ, έναντι 184,092 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου εξαμήνου του 2009.

Αντιθέτως, αυξήθηκαν κατά 34,76% τα κέρδη προ φόρων και ανήλθαν σε 7,580 εκατ. ευρώ, έναντι 5,625 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 3,015 εκατ. ευρώ, έναντι 2,972 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου (αύξηση 1,45%).

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα κέρδη του εφετινού α’ εξαμήνου επιβαρύνθηκαν από την έκτακτη εισφορά έτους 2009 που επιβλήθηκε στα κέρδη των επιχειρήσεων και η οποία ανήλθε στο ποσό των 2,260 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Θεμιστοκλής Λέκκας, αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2010, επεσήμανε ότι «τα εφετινά κέρδη δείχνουν μια σταθεροποίηση των οικονομικών μεγεθών, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα μέτρα που εφαρμόζει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έχουν στόχο τη σταθερή μείωση των δαπανών και το γενικότερο νοικοκύρεμα των οικονομικών της Εταιρείας. Εκτός από την αύξηση της κερδοφορίας, η διοίκηση στοχεύει στη μείωση του βραχυχρόνιου δανεισμού, η οποία και θα μειώσει το χρηματοοικονομικό κόστος».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Νικόλαος Μπάρδης τόνισε ότι «η ΕΥΔΑΠ είναι μια μεγάλη εταιρεία και ο κύριος στόχος της διοίκησης είναι να αναδείξει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της, να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της, να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, να αναπτυχθεί σε νέες δραστηριότητες και να επεκταθεί, τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα, όσο και σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού.

Τα οικονομικά μεγέθη, πρόσθεσε, δεν αποτυπώνουν τις πραγματικές δυνατότητες και τον δυναμισμό που έχει η ΕΥΔΑΠ. Θα έλεγα δε ότι την αδικούν. Παρά την δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, που διέρχεται η χώρα, το βέβαιον είναι ότι η ΕΥΔΑΠ έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης. Κι αυτό θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε, με σταθερά και μελετημένα βήματα, βελτιώνοντας καθημερινά όλους τους οικονομικούς δείκτες της Εταιρείας, αξιοποιώντας κατάλληλα το προσωπικό και την τεχνογνωσία που κατέχει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v