Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Eurobank

"Οι συγχωνεύσεις όλων των τύπων δεν αποτελούν πανάκεια. Ωστόσο, όταν γίνονται με βάση το συμφέρον των μετόχων και της οικονομίας λειτουργούν αποδοτικά" δήλωσε ο κ. Νίκος Καραμούζης.

Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Eurobank
«Ορισμένοι επιλέγουν για πολλά χρόνια την μοναχική πορεία, έως ότου βρεθεί ο ιδανικός "σύντροφος". Προτεραιότητά μας είναι η αποτελεσματική διοίκηση της τράπεζας. Οι συγχωνεύσεις όλων των τύπων δεν αποτελούν πανάκεια. Ωστόσο, όταν γίνονται με βάση το συμφέρον των μετόχων και της οικονομίας λειτουργούν αποδοτικά», απάντησε στην αναλύτρια της Unicredito, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης..

Νωρίτερα, η διοίκηση της Τράπεζας υπογράμμισε ότι οι συνθήκες στην οικονομία και την αγορά παραμένουν δύσκολες, ωστόσο όσο η κυβέρνηση εφαρμόζει τις δεσμεύσεις του μνημονίου, τόσο οι αγορές θα πείθονται για την αξιοπιστία της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι τον Αύγουστο παρατηρήθηκε μία σαφής σταθεροποίηση στις εκροές, ενώ ο όμιλος κατάφερε να προσελκύσει 1 δισ. ευρώ νέες καταθέσεις στις αγορές της Νότιας Ευρώπης. Προέβλεψε, επίσης ότι το κόστος των καταθέσεων δεν θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο το δίμηνο Μαίος-Ιούνιος 2010.

Στο μέτωπο της ρευστότητας ο όμιλος διαθέτει κεφάλαια ύψους 5 δισ. ευρώ, ενώ η έκθεσή του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέρχεται σε 20 δισ. ευρώ.

Τέλος, για τις επισφάλειες υποστήριξαν ότι το "tip" ήταν το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης και τα επόμενα τρίμηνα θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση.

Αν. Παπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v