Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Εντυπωσιακή πρόοδος σε Τουρκία-ΝΑ Ευρώπη

Εντυπωσιακή χαρακτήρισε η διοίκηση της Εθνικής την πρόοδο των δραστηριοτήτων σε Τουρκία και νοτιοανατολική Ευρώπη, στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Εθνική: Εντυπωσιακή πρόοδος σε Τουρκία-ΝΑ Ευρώπη
Εντυπωσιακή χαρακτήρισε η διοίκηση της Εθνικής την πρόοδο των δραστηριοτήτων στην Τουρκία και στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη της Finansbank στο εξάμηνο διαμορφώθηκαν στα 251 εκατ. ευρώ, ενώ των μονάδων στη ΝΑ. Ευρώπη στα 50 εκατ. ευρώ, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των κερδών της τράπεζας άνω των εκτιμήσεων στο εξάμηνο και στο β΄ τρίμηνο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της Εθνικής στο θέμα των τραπεζικών συγχωνεύσεων, η διοίκηση σημείωσε χαρακτηριστικά: "Δεν βιαζόμαστε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση. Παραμένουμε στο περιθώριο, περιμένοντας τις εξελίξεις".

Αναφορικά με την ελληνική αγορά, η ΕΤΕ έδωσε έμφαση στην ανθεκτικότητα της λειτουργικής κερδοφορίας, που σημειωτέον εμφανίστηκε αυξημένη κατά 6%, και στα εξαιρετικά ανθεκτικά, όπως τα χαρακτήρισε, καθαρά έσοδα από τόκους

Σχετικά με την έκθεση της τράπεζας στον δανεισμό από την ΕΚΤ, τόνισε ότι η καθαρή έκθεσή της στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέρχεται στα 21 - 22 δισ. ευρώ, ενώ έχει ακόμη αναξιοποίητες εγγυήσεις ύψους 6 δισ. ευρώ. 

Στο μέτωπο των καταθέσεων, η τράπεζα τόνισε πως έχει απωλέσει καταθέσεις ύψους 2,4 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο.

Αναφορικά με το γ΄ τρίμηνο, η διοίκηση της ΕΤΕ επισήμανε ότι οι τάσεις στις επισφάλειες είναι παρόμοιες αυτές του β΄ τριμήνου και διατήρησε το guidance για επίπεδα 300 μ.β. για το σύνολο του έτους.  
 
  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v