Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Αυτόνομα στην εξαγορά της Beopetrol

Αυτόνομα θα συμμετάσχουν τα ΕΛΠΕ στο διαγωνισμό για την εξαγορά της σερβικής Beopetrol, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. Σημειώνεται, ότι αν και δεν έχει προκηρυχθεί επίσημα ο διαγωνισμός, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο όμιλος Λάτση.

ΕΛΠΕ: Αυτόνομα στην εξαγορά της Beopetrol
Την απόφαση να συμμετάσχουν τα ΕΛΠΕ αυτόνομα στο διαγωνισμό για την εξαγορά των σερβικών διυλιστηρίων Beopetrol, έλαβε το Δ.Σ της εταιρίας.

Αν και η σερβική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην προκήρυξη του διαγωνισμού, η σχετική απόφαση της διοίκησης των ΕΛΠΕ μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, αφού αυτή την περίοδο βρίσκεται στη φάση αξιολόγησης η προσφορά της Lukoil και του Ομίλου Λάτση για την εξαγορά του 23% των ΕΛΠΕ.

Σημειώνεται, ότι ενδιαφέρον για την εξαγορά της Beopetrol έχει εκδηλώσει και ο Ομιλος Λάτση, με αποτέλεσμα να προκύπτει το ερώτημα, τι θα γίνει αν η πώληση του 23% των ΕΛΠΕ, κατακυρωθεί στην κοινοπραξία Lukoil - Λάτση.

Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των ΕΛΠΕ, οι οποίοι έχουν κηρύξει 10 εικοσιτετράωρες απεργίες αντιδρώντας στην πώληση του 23%, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο, όπου, μεταξύ άλλων, έθεσαν και το ζήτημα, ότι στην τεχνική προσφορά περιλαμβάνονται σημεία που αντίκεινται στους όρους του διαγωνισμού, όπως η πρόβλεψη της συγχώνευσης των ΕΛΠΕ με την Petrola.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v