Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μάχη του iPhone 4 για Cosmote και Vodafone

Η μεγάλη μέρα έφτασε για τους απανταχού λάτρεις του iPhone 4 της Apple, καθώς από σήμερα το αντικείμενο του πόθου τους ξεκινά να διατίθεται και στη χώρα μας από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote και Vodafone.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Η μάχη του iPhone 4 για Cosmote και Vodafone
Η μεγάλη μέρα έφτασε για τους απανταχού λάτρεις του iPhone 4 της Apple, καθώς από σήμερα το αντικείμενο του πόθου τους ξεκινά να διατίθεται και στη χώρα μας από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote και Vodafone και αναμένεται ότι, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης, θα προκαλέσει αναστάτωση στην αγορά, αφού είναι βέβαιο ότι πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να κρατήσουν πρώτοι στα χέρια τους το νέο τεχνολογικό θαύμα της Apple.

Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν χθες ότι από σήμερα ξεκινά η διάθεση του νέου κινητού τηλεφώνου της Apple, που σε όλες τις αγορές όπου έχει κυκλοφορήσει έως σήμερα έχει κάνει ρεκόρ πωλήσεων αφού είναι ένα από τα πλέον αναμενόμενα προϊόντα της χρονιάς την οποία διανύουμε.

Το iPhone 4, το οποίο είναι το λεπτότερο smartphone που κυκλοφορεί σήμερα παγκοσμίως, διαθέτει την υπηρεσία FaceTime για κλήσεις video, την οθόνη Retina της Apple, που προσφέρει εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Το iPhone 4 διαθέτει επίσης κάμερα 5 megapixel με φλας LED, εγγραφή βίντεο High Definition, Α4 επεξεργαστή της Apple, γυροσκοπικό μηχανισμό 3 αξόνων και έως και 40% περισσότερο χρόνο ομιλίας. Το iPhone 4 ενσωματώνει την τελευταία έκδοση του πιο προηγμένου λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα στον κόσμο, το iOS 4, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 100 νέα χαρακτηριστικά. Το επαναστατικό App Store παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 200.000 εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής iMovie που δημιουργήθηκε ειδικά για το iPhone 4.

Οι τιμές

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Vodafone, οι τιμές για το iPhone 4 με 16 GB μνήμης κυμαίνονται από τα 369 ευρώ για δωδεκάμηνο συμβόλαιο με πάγιο 72,35 ευρώ τον μήνα έως τα 579 ευρώ με πάγιο 31,01 ευρώ.

Για το iPhone 4 με 32GB μνήμης οι τιμές κυμαίνονται από τα 489 ευρώ έως τα 699 ευρώ με τα αντίστοιχα πάγια.

Αντιστοίχως η Cosmote ανακοίνωσε ότι οι τιμές για το iPhone 4 με 16 GB μνήμης θα ξεκινούν από τα 589 ευρώ με πάγιο 25 ευρώ τον μήνα και θα κλιμακώνονται ως τα 249 ευρώ με πάγιο 125 ευρώ τον μήνα.

Για το iPhone 4 με 32GB μνήμης το κόστος ξεκινά από τα 709 ευρώ με 25 ευρώ τον μήνα πάγιο και φτάνει στα 369 ευρώ, με πάγιο όμως στα 125 ευρώ τον μήνα.

Παρά την υψηλή τιμή, το απόλυτο γκάτζετ της Αpple θεωρείται βέβαιο ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων «γκατζετάκηδων», καθώς δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι στις αγορές της Αμερικής και της δυτικής Ευρώπης όπου έχει ήδη κυκλοφορήσει οι ουρές στα καταστήματα πώλησης ήταν σύνηθες φαινόμενο.

Οι δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας επενδύουν πολλά στην επιτυχία του νέου τηλεφώνου της Apple σε μια δύσκολη εποχή για τον κλάδο. Μάλιστα, από την πλευρά της Cosmote επισημαίνεται ότι η εμπορική διάθεση του iPhone 4 στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεργιών εντός του ομίλου Deutsche Telekom που, όπως σημειώνεται, συνεχίζονται με θετικά αποτελέσματα.

Και iStorm από την Info-Quest

Εν τω μεταξύ, την επόμενη Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το iStorm, το πρώτο κατάστημα αποκλειστικά για προϊόντα Apple στην Ελλάδα, με τη χαρακτηριστική ονομασία Apple Premium Reseller Store.

Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην Πλατεία Κολωνακίου και έχει στόχο να αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της τεχνολογίας και όχι μόνο. Tο συγκεκριμένο κατάστημα είναι το πρώτο από μια σειρά αντίστοιχων καταστημάτων που προτίθεται να ανοίξει η εταιρία Info-Quest στη χώρα μας, προκειμένου να προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες για τα προϊόντα της Apple.

Το κατάστημα iStorm απευθύνεται σε όσους είναι ήδη χρήστες των προϊόντων Apple, αλλά και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τα προϊόντα της Apple για πρώτη φορά.

Στο κατάστημα, μεταξύ άλλων προϊόντων, θα διατίθενται τα πολυαναμενόμενα iPad και το νέο iPhone 4, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι φίλοι των προϊόντων της αμερικανικής εταιρίας ευελπιστούν πως με το άνοιγμα καταστημάτων αποκλειστικά για προϊόντα Apple αυτά θα έρχονται στην ελληνική αγορά ταχύτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v