Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Αναμένει βελτίωση περιθωρίων στο Q3

Την διατήρηση των τάσεων βελτίωσης στα περιθώρια κερδοφορίας και μείωσης στα κόστη αναμένει για το γ' τρίμηνο η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, όπως τόνισε στο conference call μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Πειραιώς: Αναμένει βελτίωση περιθωρίων στο Q3
Την διατήρηση των τάσεων βελτίωσης στα περιθώρια κερδοφορίας και μείωσης στα κόστη αναμένει για το γ' τρίμηνο η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, όπως τόνισε στο conference call μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου

Ειδικότερα, τόνισε ότι αναμένει μικρή βελτίωση στα περιθώρια σε τριμηνιαία βάση στο Q3 ενώ τόνισε ότι τα κόστη βρίσκονται σε πτωτική τροχιά που αναμένεται να συνεχιστεί και στους επόμενους μήνες.
 
Ωστόσο, η διοίκηση της τράπεζας αναμένει περαιτέρω αύξηση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. "Οι τάσεις στις αρχές του γ' τριμήνου δεν δείχνουν επιτάχυνση, αλλά η γενικότερη αίσθηση από την οικονομία μας καθιστά επιφυλακτικούς", σημείωσαν χαρακτηριστικά, ανώτατα στελέχη της Πειραιώς. 

Μάλιστα, σημείωσαν ότι αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η περίοδος Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Η διοίκηση της Πειραιώς επέδειξε επιφυλακτική αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι ελπίζει σε μια ανάκαμψη «μάλλον όχι στο β’ εξάμηνο, αλλά θα δημιουργηθούν οι βάσεις για έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο». 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v