Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Κρίσιμο το β΄ εξάμηνο

Επαφές με 4 διαφορετικούς επιχειρηματικούς ομίλους διατηρεί ο όμιλος Φουρλής, με σκοπό την ανάληψη αντιπροσωπείας μεγάλης κλίμακας λιανικού concept.

Φουρλής: Κρίσιμο το β΄ εξάμηνο
Επαφές με 4 διαφορετικούς επιχειρηματικούς ομίλους διατηρεί ο όμιλος Φουρλής, με σκοπό την ανάληψη αντιπροσωπείας μεγάλης κλίμακας λιανικού concept.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, κ. Βασίλη Φουρλή, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών για τα μεγέθη εξαμήνου, οι επαφές με δύο εκ των τεσσάρων είναι προχωρημένες, αν και δεν είναι καταληκτικές.

Πρόσθεσε δε ότι παρά το αρνητικό μακροοικονομικό περιβάλλον και τις δυσμενείς συνθήκες στην εσωτερική αγορά, ο όμιλος συνεχίζει να εξετάζει τις ευκαιρίες επέκτασής του τόσο με τα υφιστάμενα όσο και με νέα λιανικά concepts.

Η διοίκηση του ομίλου, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι το β΄ τρίμηνο της χρήσης του 2010 αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολο, εξανεμίζοντας τις όποιες θετικές επιδόσεις του α΄ τριμήνου του έτους. Υπογράμμισε δε ότι το προσεχές διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς στο β΄ εξάμηνο ο όμιλος πραγματοποιεί το 60% του τζίρου του και το 40% της ετήσιας κερδοφορίας.

Αν και υπάρχουν μικρές ενδείξεις ομαλοποίησης της ζήτησης (αύξηση επισκεψιμότητας στα ΙΚΕΑ), η διοίκηση του ομίλου επιφυλάχθηκε για την πορεία του γ΄ τριμήνου αναμένοντας τα μηνύματα του Σεπτεμβρίου, ο οποίος αποτελεί ιδιαίτερα εμπορικό μήνα για τα ΙΚΕΑ και την Intersport.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην ΙΚΕΑ, επισημάνθηκε ότι στον νέο κατάλογο (που περιέχει δεσμευτικές τιμές από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 έως την 31η Αυγούστου 2011) διατηρήθηκαν σταθερές τιμές για όλα τα παλιά προϊόντα, καθώς ο όμιλος απορρόφησε τον ΦΠΑ, φροντίζοντας ταυτόχρονα να μην πλήξει το μικτό περιθώριο κέρδους του.
 
Όσον αφορά στο νεότερο κατάστημα της αλυσίδας στη Λάρισα, υπολογίζεται ότι θα καταστεί κερδοφόρο σε επίπεδο EBITDA έως το τέλος του 2010, ενισχύοντας το συνολικό EBITDA του κλάδου το οποίο πιέστηκε το προηγούμενο διάστημα.

Σε επίπεδο νέων επενδύσεων υπογραμμίστηκε ότι προχωρούν βάσει σχεδίου το κατάστημα των Ιωαννίνων που θα λειτουργήσει στα τέλη του 2010 και της Σόφιας που αναμένεται να εγκαινιαστεί στα τέλη του 2011, ενώ επίσης αναζητούνται οικόπεδα σε Κρήτη και Βάρνα. Επιπλέον, προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του δικτύου της Intersport.

Σύμφωνα με τις προγραμματισμένες επενδύσεις, ο καθαρός δανεισμός του ομίλου στο τέλος του έτους αναμένεται να διαμορφωθεί στα 100 εκατ. ευρώ, εκτός και αν παραστεί ανάγκη χρήσης επενδυτικών κεφαλαίων για νέες δραστηριότητες, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v