Ανοιχτός διαγωνισμός για το ελικοδρόμιο του ΟΛΠ

Σε Διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την επιλογή Παραχωρησιούχου στον οποίο θα παραχωρηθεί η χρήση και εκμετάλλευση του Ελικοδρομίου του ΟΛΠ, προχώρησε με εισήγησή του προς το Δ.Σ.Ο  κ. Γ. Ανωμερίτης

Ανοιχτός διαγωνισμός για το ελικοδρόμιο του ΟΛΠ
Σε Διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την επιλογή Παραχωρησιούχου στον οποίο θα παραχωρηθεί η χρήση και εκμετάλλευση του Ελικοδρομίου του ΟΛΠ στον Μόλο Θεμιστοκλέους του Κεντρικού Λιμένα, προχώρησε με εισήγησή του προς το Δ.Σ. του Οργανισμού ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Όπως είναι γνωστό στα πλαίσια των Ολυμπιακών Έργων κατασκευάστηκε στον χώρο κρουαζιερόπλοιων (μπροστά από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) ένας πλήρως εξοπλισμένος χώρος λειτουργίας ελικοδρομίου εκτάσεως 1.089 τ.μ., με περιμετρικό φωτισμό, συστήματα ασφαλείας, ανεμούριο, οικίσκο κ.λ.π., ο οποίος έχει ήδη λάβει από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπ. Μεταφορών τις σχετικές εγκρίσεις. Παρότι είχε κατασκευασθεί το 2003 μέχρι σήμερα παρέμεινε ανεκμετάλλευτο.

Η λειτουργία του ελικοδρομίου έχει ενταχθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ 2010 – 2014 και αποτελεί ένα θετικό βήμα για τη συνολική λειτουργία του λιμένα, αφού δεν είναι δυνατό σήμερα ένα μεγάλο και σύγχρονο λιμάνι να μην διασυνδέεται με πλοία, το αεροδρόμιο, τα διεθνή ναυτιλιακά γραφεία, το Cruise Terminal, αλλά και την πόλη του Πειραιά, εντός της οποίας δεν υφίσταται άλλο οργανωμένο ελικοδρόμιο.

Η σύμβαση θα είναι δεκαετής και θα αφορά την αδιάλειπτη λειτουργία του ελικοδρομίου καθ΄ όλο το έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v