Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Βουρλούμης: ”Update στη στρατηγική του ΟΤΕ”

Ανοικτά άφησε ο διοικητής του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τις επενδύσεις του Οργανισμού σε Ελλάδα και Εξωτερικό, παίρνοντας αποστάσης απο τη στρατηγική της προηγούμενης διοίκησης. Εξάλλου όπως είπε σήμερα πρέπει να αναμένεται η συμφωνία του ΟΤΕ με την Εθνική Τράπεζα για την αγορά του 10% που κατέχει η τράπεζα στην Otenet.

Π. Βουρλούμης: ”Update στη στρατηγική του ΟΤΕ”
του Σταμάτη Ζαχαρού

Κατευθύνσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΟΤΕ στις επενδύσεις εκτός Ελλάδος, αλλά και σε αυτές του εσωτερικού έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον κ. Βουρλούμη, προ ημερών ο ΟΤΕ παρέλαβε τη μελέτη της Citigroup, που αφορά στην Cosmorom, και τη μελλοντική της εξέλιξη.

Ο κ. Βουρλούμης κράτησε αποστάσεις από την άποψη της προηγούμενης ηγεσίας, είπε ότι πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά και θα εξετάσει το θέμα αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι και η μεγάλη προτεραιότητα του Οργανισμού.

Ο κ. Βουρλούμης αναφέρθηκε επίσης στις δικαστικές διαμάχες που έχει ο ΟΤΕ με άλλους ετέρους στις επενδύσεις του εξωτερικού, αλλά και με προμηθευτές του.

Δήλωσε ότι πρέπει να απεμπλακεί ΟΤΕ το συντομότερο προκειμένου να αρχίσει η δουλειά και αναφέρεται φυσικά στις υποθέσεις της Σερβίας, Ρουμανίας και της Αρμενίας.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στις θυγατρικές του ΟΤΕ στο εσωτερικό, ο κ. Βουρλούμης δήλωσε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να αποκτήσει όλα τα μειοψηφικά ποσοστά που κατέχουν τρίτοι στις εταιρίες του, που σχετίζονται με το Core Business της τηλεφωνίας.

Ειδικότερα για το θέμα της Otenet, προ ημερών το ΔΣ έλαβε απόφαση για εξαγορά των μειοψηφικών ποσοστών, ο κ. Βουρλούμης είπε ότι σήμερα μάλλον θα έλθει σε συμφωνία ο ΟΤΕ με την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να αγοράσει το ποσοστό 10% που κατέχει η τράπεζα στην Οtenet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v