Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΟΤΕ παίρνει... σειρά στα black out!

Black out και στα τηλέφωνα παρουσιάστηκε χθες το βράδυ σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου, που μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν εκτός δικτύου. Τι δηλώνει ο Οργανισμός για το πρόβλημα.

Ο ΟΤΕ παίρνει... σειρά στα black out!
του Σταμάτη Ζαχαρού

Black out και στα τηλέφωνα παρουσιάστηκε χθες το βράδυ σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου, που μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν εκτός δικτύου.

Το πρόβλημα σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του Οργανισμού παρουσιάστηκε κατά την προγραμματισμένη διαδικασία αναβάθμισης του ”Ολυμπιακού κόμβου” της Ν. Κηφισιάς και έχει επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή, αλλά και γειτονικές.

Ειδικότερα, κατά την αναβάθμιση του κόμβου η εταιρεία Siemens, που έχει αναλάβει το έργο, εντόπισε πρόβλημα στο λογισμικό των καινούργιων εγκαταστάσεων και μέχρι τώρα δεν έχει βρει λύση. Σύμφωνα με την ίδια επίσημη πηγή, λόγω της φύσης του προβλήματος δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης.

Το black out παρουσιάζεται μόλις 18 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, και μάλιστα σε μια περιοχή που γειτνιάζει με τις περισσότερες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Αυτό που απασχολεί περισσότερο δεν είναι το γεγονός της βλάβης –που μπορεί να συμβεί ανα πάσα στιγμή- αλλά ο χρόνος αποκατάστασής της. Οι κάτοικοι των Β. προαστείων έχουν μείνει χωρίς τηλέφωνο περισσότερες από 12 ώρες (το πρόβλημα παρουσιάστηκε λίγα λεπτά μετά τις 12 χθες το βράδυ), χωρίς μάλιστα να υπάρξει κανενός είδους επίσημη ενημέρωση από τον Οργανισμό.

* Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΤΕ

Ο. Ο.Τ.Ε. ζητά την κατανόηση των πελατών του για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις περιοχές που εξυπηρετούνται από το κέντρο της Νέας Κηφισιάς από την 01.30 της 29/7/04 έως τις 12.30 της ιδίας.

Η βλάβη παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επέμβασης για την αποκατάσταση προβλημάτων που είχαν διαπιστωθεί στην εφεδρική μονάδα και με σκοπό την πλήρη και άρτια λειτουργία του κέντρου κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αποτέλεσμα της επέμβασης αυτής υπήρξε η πλημμελής τηλεπικοινωνιακή εξυπηρέτηση της περιοχής για το ανωτέρω χρονικό διάστημα (περίπου 11 ώρες), οπότε και αποκαταστάθηκε η βλάβη. Οι εργασίες εξετάζεται να επαναληφθούν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή έτσι ώστε να είναι δυνατή η πλήρης λειτουργία του κέντρου στο διάστημα των Αγώνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v