Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Με 94,64% στη Stopanska Banka

Στο 94,64% αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στη Stopanska Banka AD - Skopje η Εθνική Τράπεζα, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς για την εξαγορά μετοχών της Finans Leasing.

ΕΤΕ: Με 94,64% στη Stopanska Banka
Στο 94,64% αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στη Stopanska Banka AD - Skopje η Εθνική Τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση εξαγοράς του 21,6% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της στη γειτονική χώρα, όπως ανακοίνωσε η ΕΤΕ. Παράλληλα, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς για την εξαγορά μετοχών της Finans Leasing.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη Stopanska Banka, η ΕΤΕ γνωστοποίησε ότι "στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς της Stopanska Banka AD - Skopje τo 2001 από την Εθνική Τράπεζα το International Finance Corporation (IFC) και τη European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε την Τρίτη 17 Αυγούστου 2010 την εξαγορά ποσοστού 21,6% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της στη γειτονική χώρα, που κατείχαν οι δύο διεθνείς τραπεζικοί οργανισμοί (10,8% έκαστος), ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό της συμμετοχής της από 73,04% σε 94,64%. Η εξαγορά έγινε με βάση την καθαρή θέση της τράπεζας και το ύψος του τιμήματος ανήλθε σε 35,1 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι η Stopanska Banka είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της FYROM με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 25%".

Εξάλλου, σύμφωνα με την τράπεζα, την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010 ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημόσιας προσφοράς της Εθνικής Τράπεζας για την εξαγορά μετοχών της Finans Leasing, εταιρίας του ομίλου, που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρει η ΕΤΕ, "μέσω της εν λόγω διαδικασίας, η Εθνική Τράπεζα απέκτησε ποσοστό 27,3% της Finans Leasing έναντι ποσού 81,7 εκατ. τουρκικών λιρών (42 εκατ. ευρώ περίπου), αυξάνοντας την απευθείας συμμετοχή της από 2,55% σε 29,85% περίπου. Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσοστό του ομίλου της ΕΤΕ μέσω και των θυγατρικών εταιριών Finansbank και Finans Invest στη Finans Leasing ανέρχεται πλέον σε 89,1% περίπου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v