Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις ενδιαφερόμενοι για την Telekom Srbija

H Deutsche Telekom, η αιγυπτιακή Orascom, και η Turk Telecom είναι ανάμεσα στις εταιρείες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αγορά του 40% της Telekom Srbija, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού τηλεπικοινωνιών της Σερβίας.

Τρεις ενδιαφερόμενοι για την Telekom Srbija
H Deutsche Telekom, η αιγυπτιακή Orascom, και η Turk Telecom είναι ανάμεσα στις εταιρείες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αγορά του 40% της Telekom Srbija, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, τις οποίες επικαλείται σημερινό δημοσίευμα στον Τύπο, αναφέρει στο πρωινό της report (17/8) η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή σχολιάζει πως εξαγορά ποσοστού στην Telekom Srbija από την Deutsche Telekom δεν πρόκειται να επηρεάσει τα οικονομικά μεγέθη του ΟΤΕ αφού δεν αλλάζει το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρία, εντούτοις, η συναλλαγή εμμέσως θα επηρεάσει την αποτίμηση του μερίδιο του ΟΤΕ, ανάλογα με το τίμημα της συναλλαγής.

Σημειώνει παράλληλα πως για την αποτίμηση του ΟΤΕ χρησιμοποιεί τη λογιστική αξία της εταιρίας (150εκατ. ευρώ περίπου), ενώ τονίζει ότι διατηρεί τη σύσταση “διακράτηση” για τη μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v