Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vell: Μια μετοχή με πολλές… αποτιμήσεις!

Μήπως τελικά είναι οι πολλές και σημαντικά διαφοροποιημένες «τιμές» της μετοχής οδήγησαν στη βύθιση του τίτλου κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις; Οι διαφορετικές αποτιμήσεις και η βουτιά του τίτλου.

Vell: Μια μετοχή με πολλές… αποτιμήσεις!
Μήπως τελικά είναι οι πολλές και σημαντικά διαφοροποιημένες «τιμές» της μετοχής οδήγησαν στη βύθιση του τίτλου κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις;

Τι συμβαίνει τελικά με τη μετοχή της Vell που από το 1,12 ευρώ της 27ης Ιουλίου, βρέθηκε μέσα σε περίπου 15 μόλις ημέρες ευρώ μόλις στα 42 λεπτά;

Μάλιστα κατά τις 4 τελευταίες συνεδριάσεις (από 5/8 έως και χθες), ο τίτλος έχει απολέσει πάνω το 45% της αξίας του (από τα 82 στα 42 λεπτά)…

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η μετοχή ήταν ψηλά -με βάση τις οικονομικές της επιδόσεις της εισηγμένης και τη συγκυρία στον κλάδο- και κάποτε έπρεπε να γυρίσει προς τα πίσω.

Κάποιοι άλλοι ωστόσο αποδίδουν την όλη κατάσταση, στις πολλές… διαφορετικές τιμές που έχει ο τίτλος της Vell!

Για παράδειγμα, το ταμπλό της Σοφοκλέους ήθελε τη χθεσινή τιμή της Vell να κλείνει στα 42 λεπτά.

Όποιος όμως είχε συμμετάσχει στο μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο της εταιρείας, μπορεί να την αποκτήσει έναντι μόλις 39 λεπτών, με αποτέλεσμα να μην εκπλήσσει το γεγονός πως κατά διαστήματα έχουμε μετατροπές ομολογιών σε νέες μετοχές.

Άρα λοιπόν, ενδεχομένως κάποιοι που έβλεπαν την τιμή του τίτλου στα 80, στα 60, ή και στα 50 λεπτά να ρευστοποίησαν, όταν γνώριζαν ότι στις 11 Αυγούστου (σήμερα) θα εισάγονταν προς διαπραγμάτευση άλλες 58.140 τέτοιοι τίτλοι, αγορασμένοι ουσιαστικά προς 39 λεπτά.

Κάποιοι άλλοι, τώρα, θα αποκτήσουν νέες μετοχές της Vell ακόμη χαμηλότερα (προς 34 λεπτά), αν φυσικά μετατρέψουν τις απαιτήσεις τους προς την εισηγμένη σε μετοχές. Για τον λόγο αυτόν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 300.000 ευρώ, με παραίτηση των παλαιών μετόχων και με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων.

Έχουμε όμως και συνέχεια: Μέσα στον Ιούλιο η Vell ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας Ε. Ζητουνιάτης έναντι 1,79 εκατ. ευρώ, αντί 3,3 εκατ. που είχε συμφωνηθεί κατά το παρελθόν. Η εισηγμένη λοιπόν έχει καταβάλει μετρητά 1,49 εκατ. και τα εναπομείναντα 300.000 ευρώ θα τα εξοφλήσει μέσα από την παράδοση έως το τέλος Σεπτεμβρίου 300.000 μετοχών της Vell. Δηλαδή, στην περίπτωση αυτή, η μετοχή της Vell αποτιμήθηκε προς 1 ευρώ...

Όσον αφορά στο επιχειρηματικό κομμάτι, αναμφίβολα η συγκυρία στην αγορά δεν είναι καθόλου καλή και γι’ αυτό αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης έως το τέλος του μήνα. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, κάτι οι μετατρέψιμες ομολογίες που σταδιακά μετατρέπονται σε μετοχές, κάτι η προσπάθεια για κεφαλαιοποίηση χρεών επηρεάζουν θετικά στο σκέλος της ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v