Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Δεν ενδιαφερόμαστε για τους λιγνίτες

"Ανεπαρκής τρόπος για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας" είναι η τυχόν πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και ο όμιλος δεν ενδιαφέρεται, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μυτιληναίος στο conference call.

Μυτιληναίος: Δεν ενδιαφερόμαστε για τους λιγνίτες
"Ανεπαρκής τρόπος για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας" στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μυτιληναίος στο conference call του ομίλου, η τυχόν πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report, ο κ. Μυτιληναίος εξήγησε ότι ο όμιλος δεν θα ενδιαφερθεί για μια τέτοια προοπτική αφού φαίνεται αρκετά μπερδεμένο το τι θα συμβεί μετά το 2012 με τις τιμές εκπομπής ρύπων.

Επίσης, κατά το χθεσινό conference call, η διοίκηση της εταιρίας τοποθετήθηκε σε σειρά ζητημάτων: Για την Αλουμίνιον της Ελλάδος και τη μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας μετά τη νέα συμφωνία με τη ΔΕΗ ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι είναι πιο εύκολο να υπολογιστεί μετά την εμπορική λειτουργία της συμπαραγωγής - της οποίας το κόστος προσδιορίζεται στα 45 ευρώ ανά MWh.

Η αποζημίωση που έλαβε η Μέτκα για τις καθυστερήσεις στο Αλιβέρι έφτασε τα 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος, στην παρούσα φάση οι συνθήκες δεν είναι οι πλέον κατάλληλες για νέα εργοστάσια ενέργειας που θα αφήνουν υγιές περιθώριο. Για τη Μέτκα η διοίκηση του ομίλου αναμένει ότι ο τζίρος του δευτέρου εξαμήνου θα κινηθεί ανοδικά - αν και δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα θέματα του ομίλου, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε για μία ακόμη φορά ότι το 2010 οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν το όριο του 1 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v