Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αποκλείεται η πώληση, λέει η Τ. Μπιρμπίλη

Το ενδεχόμενο πώλησης του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ απέκλεισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

ΔΕΗ: Αποκλείεται η πώληση, λέει η Τ. Μπιρμπίλη
Το ενδεχόμενο πώλησης του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ απέκλεισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στα "ΝΕΑ".

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η απελευθέρωση θα προχωρήσει με όποιον τρόπο και σε χρόνο που εκείνη θα επιλέξει, χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος που πιθανόν θα επιφέρει ενδεχόμενη σύγκρουσή της με τις συντεχνίες.

"Βεβαίως και αποκλείουμε πώληση τμήματος της ΔΕΗ", είπε η υπουργός, η οποία κατά τη συνάντησή της με τους ελεγκτές της τρόικας παρουσίασε το πρόγραμμα της κυβέρνησης σε σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τις σχετικές πρωτοβουλίες στις οποίες θα προβεί το τελευταίο διάστημα στην κατεύθυνση αυτή.

Να σημειωθεί ότι κυβερνητικοί κύκλοι τις τελευταίες ημέρες επαναλάμβαναν ότι, ενώ στο μνημόνιο γίνεται αναφορά στην υποχρέωση της χώρας μας για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, δεν υπάρχει η ελάχιστη αναφορά σε πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων.

Η υπουργός επρόκειτο να ενημερώσει για τις εξελίξεις τη διυπουργική επιτροπή που θα συνεδρίαζε σήμερα το μεσημέρι στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης με τη συμμετοχή και των κ. Πάγκαλου, Παμπούκη και Παπακωνσταντίνου, ωστόσο η σύσκεψη μέχρι αργά το βράδυ ήταν μετέωρη λόγω κωλύματος κάποιων εξ αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v