Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Νέο έργο στην Κολομβία

Νέα σύμβαση κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού υπέγραψε η Intralot με τον κρατικό φορέα ETESA (Empresa Territorial para la Salud) της Κολομβίας για την αποκλειστική άδεια διαχείρισης αθλητικών παιχνιδιών ποδοσφαίρου αμοιβαίας και προκαθορισμένης απόδοσης.

Intralot: Νέο έργο στην Κολομβία
Νέα σύμβαση κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού υπέγραψε η Intralot με τον κρατικό φορέα ETESA (Empresa Territorial para la Salud) της Κολομβίας για την αποκλειστική άδεια διαχείρισης αθλητικών παιχνιδιών ποδοσφαίρου αμοιβαίας και προκαθορισμένης απόδοσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, η σύμβαση είναι 5ετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης για 2,5 χρόνια και περιλαμβάνει τη σταδιακή ανάπτυξη ενός δικτύου πωλήσεων 5.000 σημείων περίπου σε όλη τη χώρα.

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο διαδεδομένο σπορ στη χώρα και η διεξαγωγή των προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου αναμένεται να υπερβεί κατά τη διάρκεια της σύμβασης τα 100 εκατ. δολάρια ΗΠΑ ετησίως, σημειώνει η εταιρία, συμπληρώνοντας πως θα εγκαταστήσει ένα ολοκληρωμένο on line σύστημα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το 2ο τρίμηνο του 2005.

Η ETESA είναι κρατικός φορέας με αντικείμενο την παροχή αδειών τυχερών παιχνιδιών στη χώρα και την επίβλεψη αυτών. Υπάγεται στο υπουργείο Υγείας και με τα έσοδα του φορέα χρηματοδοτούνται έργα υποδομής και κάλυψη νοσοκομειακών αναγκών των προγραμμάτων υγείας του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι η INTRALOT μέσω σύμβασης με την DIMAYOR (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κολομβίας) θα αποδίδει ένα ποσοστό επί των εσόδων από τη διεξαγωγή των προγνωστικών παιχνιδιών ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Κολομβίας είναι μια εξελισσόμενη αγορά με ετήσιο τζίρο 1,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ και περιλαμβάνει αριθμολαχεία και παραδοσιακά λαχεία, ενώ σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζει η αγορά των slot machines και video lotteries, τομέας ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και για την Intralot.

Όπως αναφέρει η Intralot, η Κολομβία έχει πληθυσμό 45 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς παρέχει πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Παρουσιάζει αξιοσημείωτη βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες και αποτελεί στόχο ξένων επενδύσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (S&P, Moody’s, Fitch) την κατατάσσουν 3η χώρα στη Λ. Αμερική ως προς τις οικονομικές της προοπτικές.

Το θεσμικό καθεστώς για τα τυχερά παιχνίδια στη χώρα είναι από τα πλέον σύγχρονα διεθνώς, καθ’ όσον διασφαλίζουν ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον για τη δραστηριοποίηση ιδιωτικών φορέων, κάτω από στενό κρατικό έλεγχο.

Με το έργο στην Κολομβία, καταλήγει η ανακοίνωση, τη σημαντική παρουσία στη Χιλή και το Περού, η Intralot επιβεβαιώνει την κυρίαρχη θέση της στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της Λατινικής Αμερικής και δημιουργεί νέα δεδομένα για την επέκτασή της και στις υπόλοιπες χώρες και κυρίως τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v