Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ασφαλιστικά μέτρα από την ΕΕΤΤ- "Καθημερινή"

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΟΤΕ έλαβε χθες η ΕΕΤ&Τ, ως αποτέλεσμα της διάθεσης πακέτων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών από την πλευρά του ΟΤΕ, χωρίς την έγκριση της ΕΕΤ&Τ, σύμφωνα με την "Καθημερινή".

ΟΤΕ: Ασφαλιστικά μέτρα από την ΕΕΤΤ- Καθημερινή
Ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΟΤΕ έλαβε χθες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤ&Τ), σύμφωνα με την "Καθημερινή".

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, τα ασφαλιστικά μέτρα ήρθαν ως αποτέλεσμα της διάθεσης πακέτων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών από την πλευρά του ΟΤΕ, χωρίς την έγκριση της ΕΕΤ&Τ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΕΕΤ&Τ κινήθηκε μετά τις εξώδικες διαμαρτυρίες των ανταγωνιστών του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού, Wind Hellas, Forthnet και Hellas Online. Χθες μάλιστα υπήρξε ακρόαση στην ΕΕΤ&Τ για το θέμα, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανταγωνιστών του, ο ΟΤΕ όχι μόνον διέθεσε τα νέα πακέτα χωρίς την έγκριση της ΕΕΤ&Τ, αλλά επιπλέον τα διαφήμιζε στην τηλεόραση κ.α.

Η ΕΕΤ&Τ φαίνεται ότι σκληραίνει τη στάση της απέναντι στον ΟΤΕ, καθώς παρόλο που είχε διαμηνύσει «υπογείως» στον οργανισμό ότι ήταν θέμα ημερών η έγκριση ορισμένων από τα πακέτα, ο ΟΤΕ προχώρησε στη διάθεση των πακέτων.

Στελέχη της ΕΕΤ&Τ μάλιστα παρατηρούσαν τη μεγάλη αδημονία του ΟΤΕ για εγκρίσεις πακέτων, καθώς μόνον το τελευταίο δίμηνο ο οργανισμός έχει υποβάλει 27 πακέτα υπηρεσιών για έγκριση. «Οι εγκρίσεις δεν είναι μια απλή υπόθεση και η ΕΕΤ&Τ δεν μπορεί να εγκρίνει αφειδώς τα πακέτα που φέρνει κάθε φορά ο ΟΤΕ», παρατηρούσε στέλεχος της Επιτροπής. Σημειώνεται ότι στις 2 Αυγούστου η ΕΕΤ&Τ ενέκρινε τέσσερα από πέντε πακέτα του ΟΤΕ, ενώ στην επόμενη συνεδρίασή της που θα πραγματοποιηθεί, είτε πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, είτε αμέσως μετά, η Επιτροπή θα ενέκρινε άλλα τέσσερα από άλλα πέντε πακέτα του οργανισμού.

Χθες, αναφέρει η "Καθημερινή", κατά την ακρόαση ο ΟΤΕ ήταν μάλλον απροετοίμαστος αφού οι παριστάμενοι δικηγόροι του, ούτε τα πακέτα γνώριζαν, ούτε το αν διατίθενται στη λιανική. Αναπόφευκτα η ΕΕΤ&Τ -η οποία από τον διορισμό της πέρυσι τον Σεπτέμβριο ακολουθεί τακτική ήπιων τόνων προς τον ΟΤΕ- οδηγήθηκε στη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v