Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Κέρδη 14,806 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

Κέρδη 14,806 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο ανακοίνωσε η Frigoglass, αυξημένα κατά 136,9% έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 30% και διαμορφώθηκαν στα 235,988 εκατ. ευρώ.

Frigoglass: Κέρδη 14,806 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο
Κέρδη 14,806 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο ανακοίνωσε η Frigoglass, αυξημένα κατά 136,9% έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 30% και διαμορφώθηκαν στα 235,988 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ανήλθαν στα 42,278 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε ποσοστό 39,8% σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις της HSBC έκαναν λόγο για αύξηση των καθαρών κερδών εξαμήνου κατά 116% στα 13,5 εκατ. ευρώ.

Ο κύριος Πέτρος Διαμαντίδης, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μία ακόμη περίοδο ισχυρών αποτελεσμάτων, με το δεύτερο τρίμηνο να συνεχίζει τη θετική τάση του πρώτου. Η ανάπτυξη αυτή υποστηρίζεται σημαντικά από την ευρεία γεωγραφική διασπορά των δραστηριοτήτων μας, καθώς η ανοδική πορεία του κλάδου επαγγελματικής ψύξης προήλθε από τις αγορές της Ασίας - Ωκεανίας, από την ανάκαμψη της ανατολικής Ευρώπης και από τη θετική πορεία της Αφρικής - Μέσης Ανατολής.

Επιπλέον, η διεύρυνση της πελατειακής μας βάσης συνεχίζεται, καθώς νέες κατηγορίες πελατών σημειώνουν σημαντική αύξηση.

Οι πωλήσεις του κλάδου υαλουργίας επίσης βελτιώθηκαν σημαντικά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, η Frigoglass συνεχίζει να εστιάζει στην οργανική ανάπτυξη, επενδύοντας στην καινοτομία και στην έρευνα. Η σημαντική συνεισφορά του EcoCool στις πωλήσεις του κλάδου επαγγελματικής ψύξης αποδεικνύει την επιτυχία αυτής της στρατηγικής και η δέσμευσή μας στην αειφόρο ανάπτυξη ανταμείβεται με διακρίσεις στον κλάδο μας.

Αναμένουμε θετικές προοπτικές στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ παραμένουμε επιφυλακτικοί σχετικά με τις προοπτικές ανάκαμψης της δυτικής Ευρώπης.

Oι πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης που πήραμε αναμένεται να απορροφήσουν την αρνητική επίδραση των αυξανόμενων τιμών των πρώτων υλών και η βελτιωμένη κεφαλαιακή μας δομή παρέχει ευελιξία για την επιτυχή επιδίωξη των αναπτυξιακών μας στόχων".

Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών
 
Θετική εμφανίζεται η HSBC για τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της εταιρίας, αφού η τελευταία ξεπέρασε τις προβλέψεις της ίδιας της χρηματιστηριακής σε όλο το φάσμα των μεγεθών.

H HSBC στα highlights των αποτελεσμάτων εντοπίζει την επίδοση του κλάδου ψύξης, ενώ επισημαίνει ότι συνολικά η Frigoglass οδεύει σε δρόμο ανάκαμψης φέτος - έτος για το οποίο προβλέπει κέρδη αυξημένα κατά 125% έως τα 19,2 εκατ. ευρώ.

"Ισχυρά" χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του Q2 η Euroxx Securities, επισημαίνοντας ότι οι περιοχές της Ασίας - Ωκεανίας και της ανατολικής Ευρώπης ήταν οι βασικοί θετικοί καταλύτες που αντιστάθμισαν με το παραπάνω την κάμψη που παρατηρήθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η χρηματιστηριακή θέτει υπό αναθεώρηση τη σύσταση και την τιμή-στόχο για τη μετοχή.

Ανώτερα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα και η Proton Securities, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να αποδοθεί στις καλύτερες επιδόσεις του κλάδου ψύξης.


*** Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Frigoglass στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v